Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Εργαστήριο Φωτογραφίας από τον Antonio Manta "Η Τεχνική της Φωτογραφίας: Από τη Λήψη στην Εκτύπωση"

Εργαστήριο Φωτογραφίας

Πέμπτη 4 Απριλίου, 19:30 - 22:00


Εργαστήριο Φωτογραφιας του Antonio Manta
"Η Τεχνική της Φωτογραφίας: Από τη Λήψη στην Εκτύπωση"

Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Αίθουσα: Κινηματογράφος

Είσοδος Ελεύθερη
Απαραίτητη κράτηση θέσεων

 

Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης σε συνεργασία με την Hasselblad και την εταιρεία Photometron φιλοξενεί ένα Εργαστήριο Φωτογραφίας με τον διακεκριμένο Ιταλό φωτογράφο Antonio Manta.

Το Εργαστήριο Φωτογραφίας έχει τίτλο "Η Τεχνική της Φωτογραφίας: Από τη Λήψη στην Εκτύπωση" και έχει Ελεύθερη Είσοδο για ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους αλλά και όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη και τις σύγχρονες τεχνικές της εκτύπωσης.

Το Εργαστήριο Φωτογραφίας, θα πραγματοποιηθεί στο ΙΜΚ, την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις 19:30 έως τις 22:00, στα ιταλικά με διερμηνεία στα ελληνικά και θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν τη δημιουργική διαδικασία από τη στιγμή της φωτογράφισης έως και την εκτύπωση και έκθεση της φωτογραφίας σε κάποιον εκθεσιακό χώρο. Η όλη διδασκαλία έχει πρακτικό χαρακτήρα και εξειδικεύεται ανάλογα με τις ικανότητες και τα χαρακτηριστικά όσων συμμετέχουν στο εργαστήριο. 

Πολλές φορές τα φωτογραφικά αποτελέσματα των εργαστηρίων του Α. Μ. συμπεριλαμβάνονται σε εκθέσεις, βιβλία κλπ που αφορούν στο έργο και τις δραστηριότητες του Antonio Manta. Οι συμμετέχοντας αμέσως μετά την παρουσίαση μίας κεντρικής θεματικής ιδέας με την καθοδήγηση του δασκάλου τους προχωρούν σε φωτογραφίσεις διαφόρων θεμάτων και υλικών,  με τη χρήση μηχανών και φακών Hasselblad και Profoto φλας.

Ακολουθεί μία εμπεριστατωμένη ανάλυση και συζήτηση πάνω στις φωτογραφίες και την επεξεργασία τους και το Workshop ολοκληρώνεται με την εκτύπωση των φωτογραφιών σε υπολογιστές Epson, σε φωτογραφικά χαρτιά της Canson, αλλά και κάποιες από αυτές, σε διάφορα εξαιρετικά χειροποίητα χαρτιά ώστε να αποδίδονται απολύτως η ιδέα και οι χρωματικές επιλογές των φωτογράφων, όπως και να εξασφαλίζεται η αντοχή των εκτυπώσεων στο χρόνο.
Πηγή: http://www.mcf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου