Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Η Αθήνα στους δρόμους της κρίσης [φωτογραφία]


«Η Αθήνα στους δρόμους της κρίσης» αυτός είναι ο τίτλος της πολύ ενδιαφέρουσας έκθεσης του Βασίλη Μαθιουδάκη που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» από 19 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου.
Ο καλλιτέχνης διαβάζει τους δρόμους της Αθήνας και γράφει τις στιγμές που συνθέτουν τη ζωή της. Δημιουργεί εικόνες αμφίσημες και αντιθετικές κινούμενος ανάμεσα στη φωτοδημοσιογραφία και τη λυρική αφαίρεση με φόρμες λιτές. Αιχμαλωτίζει την κυρτωμένη στάση του άστεγου αλλά και την περήφανη στάση της μετανάστριας από την Αφρική, τις αιλουροειδείς κινήσεις των διαδηλωτών και τις στερεότυπες κινήσεις των αστυνομικών , το απλανές βλέμμα του τοξικομανούς και την αθώα ματιά του μικρού παιδιού που κοιτά τον κόσμο χωρίς κανένα δόλο ή ενδοιασμό.
Είναι εικόνες σκληρές και τρυφερές συνάμα που μας μιλούν για την σημερινή Αθήνα της κρίσης, για τους ανθρώπους που έπληξε και για τους ανθρώπους που αγωνίζονται για το αύριο, συνομιλώντας γι α αυτό με ένα τρόπο μαγικό , με τους γήινους και αισθαντικούς , δυναμικούς και πανανθρώπινους και τόσο καίριους στίχους του Λειβαδίτη.
Την έκθεση θα πλαισιώσει ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη την Πέμπτη 21 Μαρτίου «Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης» στις 19.00. Οι Ποιητές και δοκιμιογράφοι Γιώργος Μπλάνας και Κώστας Καναβούρης θα απαγγείλουν στίχους του ποιητή στην αίθουσα που στεγάζεται το «Οδοιπορικό της Αθήνας».
INFO:
Εγκαίνια : Tρίτη 19 Μαρτίου , ώρα 19.30
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»: Hρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης , Θησείο τηλ. 210 3452150, στάση Μετρό: Κεραμεικός
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10.00 - 20.00, Κυριακή 10.00 - 14.00
Η είσοδος για το κοινό ελεύθερη
Γ.Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου