Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

«Στιγμές πορείας» στην Πινακοθήκη Κυκλάδων


«Στιγμές πορείας», είναι ο τίτλος της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής της Μαρίας Κτιστοπούλου, που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Κυκλάδων της Ερμούπολης Σύρου από τις 2 έως τις 27 Ιουλίου 2011.

Στην έκθεση, την οποία επιμελείται η κριτικός και ιστορικός τέχνης κ. Αθηνά Σχινά, ο θεατής μπορεί να δει έργα όλων των σταδίων της ζωγράφου, η οποία χρησιμοποιεί την ευχέρεια που διαθέτει στις τεχνικές και στα υλικά, ως μέσον και όχι ως αυτοσκοπό. Η συγκεκριμένη επιλογή έγινε με στόχο αφενός τα έργα της Μαρίας Κτιστοπούλου να συνομιλήσουν με τον εσωτερικό αρχιτεκτονικό χώρο και τον χαρακτήρα του κτιρίου που στεγάζει την «Πινακοθήκη Κυκλάδων», αφετέρου να αναδειχθεί η εσωτερική, βαθύτερη συνέπεια και αλληλουχία,.

Η Μαρία Κτιστοπούλου έχει δημιουργήσει από τα μέσα ήδη της δεκαετίας του '80, αρκετές ενότητες και περιόδους στην ζωγραφική της, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ιδιωμάτων, εμπνευσμένων από τον μετεμπρεσσιονισμό, τον εξπρεσσιονισμό, τον κυβισμό, την χειρονομιακή αφαίρεση και τον σύγχρονο παραστατικό ρεαλισμό, που νοηματοδοτείται διαφορετικά κάθε φορά, ανάλογα με τα σημαίνοντα και τα σημαινόμενά του.

Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 στις 20.30.

Πληροφορίες

Πινακοθήκη Κυκλάδων της Ερμούπολης, Σύρος

Διάρκεια έκθεσης από τις 2 έως τις 27 Ιουλίου 2011

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου