Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ο ιδιότυπος κόσμος του Γιώργου Ηλιάδη ξανά στην Αθήνα


Αθήνα


Απλές μορφές από το φυσικό μας περιβάλλον, λιτά κτίσματα και καθημερινά χρηστικά αντικείμενα। Συνθέσεις και γεωμετρικά σχήματα που άλλοτε διατηρούν την αυτονομία τους και άλλοτε εμπλέκονται σε δράσεις που διακόπτονται βίαια, για να συνεχιστούν ακόμη και εκτός κάδρου. Παραπέμποντας τον θεατή σε ένα ιδιόμορφο καλλιτεχνικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο.
Μια άλλη διάσταση της πραγματικότητας μας δίνουν πράγματι τα έργα του ζωγράφου Γιώργου Ηλιάδη ο οποίος μέσα από τη δουλειά του μας καλεί να περιπλανηθούμε σε νέες εκφάνσεις του κόσμου γύρω μας.

«Η ζωγραφική μου συνίσταται σε γλωσσικά σχόλια, χωρικές και λογικές επισημάνσεις πάνω στη ζωγραφική, χρησιμοποιώντας ταυτολογικές, αντιθετικές, συνθετικές σχέσεις αντικειμένων, πραγμάτων σημείων και καταστάσεων» εξηγεί ο ίδιος. «Προτιμώ στερεοτυπικές καταστάσεις θεματολογίας όπου γίνεται μεγαλύτερη η πρόκληση επαναδιατύπωσης, επανίδρυσης και επαναφοράς της απεξαρθρωμένης γλώσσας» συμπληρώνει ο Γιώργος Ηλιάδης ο οποίος έπειτα από δύο δεκαετίες εικαστικής παρουσίας κυρίως στο εξωτερικό, επανέρχεται στην Αθήνα. Για να εκθέσει έργα του από όλες τις περιόδους δράσης του στη Γκαλερί Xippas η οποία με τη σειρά της υποδέχεται το φιλότεχνο κοινό στον νέο χώρο της στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι.

«Αισθάνομαι τιμή και ευθύνη, που είκοσι χρόνια μετά την τελευταία μου έκθεση στην Αθήνα, το 1991 στην Γκαλερί Πολυπλάνο, εγκαινιάζω τον νέο χώρο της Γκαλερί Xippas» θα δηλώσει σχετικά ο Γιώργος Ηλιάδης ο οποίος με την παρουσίαση της εικαστικής πορείας από την Πέμπτη 9 Ιουνίου βάζει το νούμερο 53 της πολυσύχναστης αθηναϊκής οδού στα καλλιτεχνικά δρώμενα του καλοκαιριού. Αλλά και αντίστροφα, με την έκθεση του έλληνα εικαστικού, η γκαλερί Xippas, με τα παραρτήματα σε Γαλλία, Ελβετία και Ουρουγουάη, ανανεώνει την μακρόχρονη συμβολή της στην τέχνη και υπόσχεται νέες καλλιτεχνικές εμπειρίες.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ:

Εκθεση «Γιώργος Ηλιάδης» στον καινούριο χώρο της Γκαλερί Xippas

Εγκαίνια: Πέμπτη 9 Ιουνίου, ώρα 20.00.
Διάρκεια έκθεσης: 9 Ιουνίου - 30 Σεπτεμβρίου 2011
Γκαλερί Xippas, Πατριάρχου Ιωακείμ 53, Κολωνάκι,
Τηλ: 2103319333, www.xippas.कॉम

Πηγή:http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου