Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σύγχρονη Ματιά - Αρχαίοι Πολιτισμοί στο Μουσείο Ηρακλειδών


Το Μουσείο Ηρακλειδών παρουσιάζει την έκθεση Σύγχρονη Ματιά – Αρχαίοι Πολιτισμοί। Το θέμα είναι εμπνευσμένο από αρχαίους πολιτισμούς της Μεσογείου, ωστόσο όλα τα έργα δημιουργήθηκαν από σύγχρονους καλλιτέχνες που κατοικούν στις Κάτω Χώρες.

Πενήντα πέντε καλλιτέχνες κλήθηκαν να δημιουργήσουν από ένα χαρακτικό σε λινόλαιο, εμπνευσμένο από τη συλλογή αρχαίων ευρημάτων του Μουσείου Allard Pierson, στο Άμστερνταμ, ένα κοινό εγχείρημα με πρωτοβουλία του Stichting Beeldende Kunst Amsterdam (Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Άμστερνταμ).

Επιπλέον, το Μουσείο Ηρακλειδών προσκάλεσε και δύο Έλληνες καλλιτέχνες, που κατοικούν στις Κάτω Χώρες - τον Αποστόλη Ζολωτάκη και την Ελένη Τζατζάλου - να συνεισφέρουν με εικαστικές εγκαταστάσεις, εμπνευσμένες από το ίδιο θέμα.

Η συλλογή αρχαίων ευρημάτων του Μουσείου Allard Pierson περιλαμβάνει έργα τέχνης και χρηστικά αντικείμεναhttp://www.blogger.com/img/blank.gif από διάφορους αρχαίους πολιτισμούς της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνικός, ο Ρωμαϊκός και ο Αιγυπτιακός πολιτισμός.

Επιμέλεια έκθεσης: Alexandra Van der Staaij

Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο, Αθήνα * Τηλέφωνο: 210 3461981

25 Ιουνίου – 25 Σεπτεμβρίου 2011 * Τρίτη - Σάββατο: 13:00 - 21:00, Κυριακή: 11:00 - 19:00, Δευτέρα: κλειστά



Πηγή:http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου