Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΣΤ' Μπιενάλε Φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών


Εκατό φοιτητές, με ισάριθμα έργα, συναντώνται στη ΣΤ' Μπιενάλε Φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών, στο Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγίου Κωνσταντίνου 20), σε δύο διαδοχικές εκθέσεις। Η πρώτη εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου, με την απονομή τριών βραβείων και έξι επαίνων.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην Παναγιώτα Μονογιού, από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, το δεύτερο στον Βασίλη Μιχαηλίδη, από τη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, και το τρίτο στη χαράκτρια Μαρίνα Προβατίδου (ΑΣΚΤ).

Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα 1.500, 1.000 και 500 ευρώ, αντίστοιχα, χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος.

"Η Μπιενάλε δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές, πριν αφομοιωθούν από την αγορά και υποστούν τις συνέπειές της μέσα στις συνθήκες της κρίσης, να βρουν έναν δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό", σύμφωνα με τον Γιάννη Αγγέλη, ο οποίος μαζί με την Αρτέμιδα Καρδουλάκη εκδίδουν τα "Νέα της Τέχνης", το μακροβιότερο εικαστικό έντυπο που συμπληρώνει φέτος είκοσι χρόνια ζωής.

Τη Μπιενάλε διοργανώνουν τα "Νέα της Τέχνης", σε συνεργασία πλέον με το Γραφείο Διασύνδεσης της ΑΣΚΤ. Ο θεσμός ξεκίνησε το 1996 και από το 2000 μετατράπηκε σε Μπιενάλε. Αρχικά συμμετείχαν μόνο φοιτητές της ΑΣΚΤ, στη συνέχεια συμμετείχε και η Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, και από φέτος και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί από τις 24 του μηνός έως τις 9 Ιουλίου, πάντα στο Μέγαρο Εϋνάρδου, το οποίο το Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας προσπαθεί σε πείσμα των δυσκολιών στο κέντρο της Αθήνας να διατηρεί ζωντανό।

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου