Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Olympic Art Project από τον Αριστείδη Πατσόγλου


Το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τo «Olympic Art Project», τo οποίo έχει ως σκοπό την προώθηση του Ολυμπιακού Πνεύματος μέσα από γλυπτικές εγκαταστάσεις του καλλιτέχνη Αριστείδη Πατσόγλου.

Η έκθεση «Olympic Athletes» πραγματοποιείται στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen από τις 11 έως τις 29 Ιουνίου 2012।
Έξι έργα μεγάλων διαστάσεων τοποθετημένα στον περιβάλλοντα χώρο του εμπορικού κέντρου προτρέπουν το κοινό να έρθει σε επαφή με το Ολυμπιακό Πνεύμα, αλλά και να γνωρίσει από κοντά την δουλειά του έλληνα γλύπτη. Ο Αριστείδης Πατσόγλου είναι διεθνής εικαστικός, ο οποίος παρουσιάζει μια επιτυχημένη πορεία με εγκαταστάσεις και παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Αγγλία και Κύπρο.
Το Πολιτιστικό Συγκρότημα ARTOWER AGORA με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα εγκαταστήσει τα έργα στο Paddington Street Gardens στις 6 Ιουλίου 2012.


Η επίτευξη του project πραγματοποιείται από το ARTOWER LTD και υποστηρίζεται τεχνικά από την Καραντινός Α.Τ.Ε. σε συνεργασία με την περιφέρεια του Westminster του Λονδίνου. Επιμελήτρια της έκθεσης είναι η κ. Γιάννα Καραντινού.


Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:
Ο Αριστείδης Πατσόγλου γεννήθηκε στη Λέσβο το 1941। Το χρονικό διάστημα 1962-1965 παρακολουθεί τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου με δάσκαλο το Θ. Απάρτη. Από το 1965 έως 1969 σπουδάζει γλυπτική με δάσκαλο το Γ. Παππά στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 1970 μεταβαίνει στο Παρίσι, όπου συνεχίζει τις σπουδές του στη γλυπτική με δασκάλους του César και R. Collamarini και στη χαρακτική με δάσκαλο το J. Lagrange. Από το 1974 έως το 1979 παρακολουθεί μαθήματα πλαστικών τεχνών, επιστημών της τέχνης και οπτικοακουστική τέχνη στο τμήμα Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Ο Αριστείδης Πατσόγλου ζει και εργάζεται στο Παρίσι, όπου μαζί με 50 διεθνείς καλλιτέχνες ίδρυσε την ομάδα «Logos». Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με τη γλυπτική, αλλά εκδήλωσε και ενδιαφέρον για τη ζωγραφική. Έχει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα, γεγονός που αποτυπώνεται και στον αριθμό των ατομικών του εκθέσεων – ξεπερνούν τις 40 – που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως στη Γαλλία. Εξίσου σημαντικός είναι και ο αριθμός των συμμετοχών του σε ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Του έχουν απονεμηθεί πολλά βραβεία και διακρίσεις, όπως το Grand Prix d' Arts Plastiques Jeunes, Musée des Beaux-Arts, Λυών το 1975, το Α' βραβείο στο Salon d' Automne στην Avignon το 1980, Αργυρό Μετάλλιο στο Salon d' Art Contemporain στο Μόντρεαλ το 1980, το Α' Βραβείο γλυπτικής στο Salon de Taverny το 1980 κ.ά. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους πολλών δημοσίων και ιδιωτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας και κατά κύριο λόγο του εξωτερικού: στη Γαλλία, στον Καναδά κ.α.

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου