Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Spiritus


Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου το TAF φιλοξενεί για μία μοναδική βραδιά την performance του σκηνοθέτη και εικαστικού Γιάννη Σκουρλέτη, Spiritus.

Σπίρτο: μικρό επίμηκες κομμάτι ξύλο ή χαρτόνι που στη μια του άκρη είναι καλυμμένο με εύφλεκτη ουσία και χρησιμοποιείται για το άναμμα φωτιάς. Το οινόπνευμα. Το υδροχλωρικό οξύ.

Η performance ανασυνθέτει σκέψεις πάνω σ’ ένα σπίρτο, ένα παραμύθι, μια πραγματικότητα, ένα κορίτσι καθισμένο κάπου στην πόλη, στο πεζοδρόμιο, στα όρια της φτώχειας με κάθε έννοια. Το Ρομαντικό επανέρχεται και επαναπροσεγγίζεται. Ένα κορίτσι που του λείπουν τα πάντα και ζει ολομόναχο ανάμεσά μας, σφιχταγκαλιασμένο με την αγωνία μιας σπίθας.

Το Spiritus πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο 1o Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών σε διοργάνωση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού.

Ο Γιάννης Σκουρλέτης (bijoux de kant) διαμορφώνει επιτελεστικές καταστάσεις για τον δημιουργικό διάλογο μεταξύ των διαφορετικών καλλιτεχνικών πεδίων. Σε αυτή τη δουλειά του παίρνει αφορμή από το ποιητικό κείμενο “Spiritus” της νέας συγγραφέως, Ειρήνης Σουργιαδάκη, και πάνω σε αυτό στήνει μια performance 15 λεπτών για μία ηθοποιό.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Κείμενο: Ειρήνη Σουργιαδάκη
Performance: Κατερίνα Μισσιχρόνη
Φωτογραφίες: Σταύρος Πετρόπουλος

Ώρα έναρξης: 20।30 - Διάρκεια 15' - Είσοδος ελεύθερη

Πηγή:http://www.theartfoundation.gr

4 σχόλια:

  1. ωραία περνάμε στις διακοπές!
    είναι κι ο Νάσης εδώ.
    τρώμε πίνουμε και σου στέλνουμε γλυκά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Je vous renouvelle mes voeux pour 2012, afin que tout soit possible y compris le bonheur.
    Gros bisous.

    le traducteur google ne fonctionne pas aujourd'hui.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΑΑΑΑΑΑΑ!
    Ζηλεύω !Καλά να περνάτε!
    Ευχαριστώ που με σκεφτήκατε!
    Πολλά φιλιά κι από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή