Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Της Κύπρου Χρώματα -Εγκαίνια έκθεσης Πανίκου Τσαγγαρά

Η γκαλερί Αργώ, της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, υποδέχεται στους χώρους της τον ζωγράφο Πανίκο Τσαγγαρά, ο οποίος θα παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά, μια σειρά έργων ζωγραφικής σε λάδι, κάτω από το γενικό τίτλο “Της Κύπρου Χρώματα”. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, στις 7 το βράδυ. Την έκθεση θα προλογίσει ο εξοχότατος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ.Κυριάκος Κενεβέζος.
Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 9 Φεβρουαρίου 2019.


Ο Πανίκος Τσαγγαράς γεννήθηκε το 1964 στο (Τουρκοκρατούμενο σήμερα) Τρίκωμο Αμμοχώστου. Το διάστημα 1984 -1989 σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Π.Τέτση. Ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα βυζαντινής αγιογραφίας, νωπογραφίας (φρέσκο), ψηφιδωτού, ιστορίας της τέχνης, ιστορίας της αρχιτεκτονικής, παιδαγωγικών, φιλοσοφίας της τέχνης και ρυθμολογίας στην ίδια σχολή. Από το 1991 είναι μέλος στο Ε.ΚΑ.ΤΕ Κύπρου. Το 2008 απέκτησε τον τίτλο Master στη ζωγραφική. Το 2014 και 2016 απέσπασε παγκύπριους επαίνους στους διαγωνισμούς ζωγραφικής που προκήρυξε το Ίδρυμα «Τηλέμαχος Κάνθος», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Αυτή είναι η 9η ατομική του έκθεση, ενώ έχει πραγματοποιήσει άλλες 8 ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και έχει παρουσιάσει δουλειά του σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται στις συλλογές του Προεδρικού Μεγάρου, της Κρατικής Πινακοθήκης, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στη Λεμεσό ως ζωγράφος αλλά και ως καθηγητής Τέχνης στη Μέση Εκπαίδευση.



Neofitou Douka 5, Kolonaki
Αθήνα
Κλήση 21 0724 9333

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου