Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Φωτογραφικό workshop με τον Γιάννη Μπεχράκη

Ο καταξιωμένος και βραβευμένος φωτογράφος σ' ένα τετραήμερο workshop για τις τεχνικές του φωτορεπορτάζ.







Το Ελληνικό Κέντρο φωτογραφίας διοργανώνει τετραήμερο εντατικό workshop με τον καταξιωμένο φωτογράφο και διευθυντή του φωτογραφικού τμήματος του Reuters στην Ελλάδα, Γιάννη Μπεχράκη.

Γιάννης Μπεχράκης

O Γιάννης Μπεχράκης, είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους του φωτορεπορτάζ. Μέσα από το φακό του έχει καλύψει τα τελευταία 28 χρόνια μερικά από τα σημαντικότερα πολεμικά, κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα. Έχει αποσπάσει επανειλημμένα σημαντικά διεθνή βραβεία, όπως το World Press Photo και έχει διακριθεί τρεις φορές με τον τίτλο «Ευρωπαίος Φωτορεπόρτερ της Χρονιάς» από τη Fuji.

Επίσης, έχει βραβευθεί από το Overseas Press Club of New York, που αποτελεί το πιο σημαντικό βραβείο στην Αμερική για ξένους ανταποκριτές, καθώς και από τους βετεράνους της απόβασης στη Νορμανδία (D-Day) για την κάλυψη του πολέμου στο Αφγανιστάν το 2001. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες του παγκόσμιου τύπου όπως, οι New York Times, Washington Post, London Times, Guardian, Newsweek, Time Magazine, Life Magazine κ.ά.

 Περιγραφή
Το workshop επικεντρώνεται στην πρακτική διερεύνηση του φωτορεπορτάζ ως πεδίο καταγραφής και κατανόησης της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας. Με αφετηρία την ανάθεση ενός θέματος οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια φωτογραφική «αποστολή», σε «περιορισμένα» χρονικά πλαίσια, με καθημερινές εξωτερικές λήψεις υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Μπεχράκη. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στη μεθοδολογία και τις τεχνικές του φωτορεπορτάζ και αναλύονται οι ειδικές συνθήκες του επαγγέλματος.

Bασικές Πληροφορίες
Πρόγραμμα
Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει παρουσίαση δείγματος της δουλειάς των συμμετεχόντων, γνωριμία με το έργο του Γιάννη Μπεχράκη και προετοιμασία για το θέμα της εργασίας και τις λήψεις των επόμενων ημερών.

Η δεύτερη και τρίτη μέρα περιλαμβάνει το πρακτικό σκέλος του εργαστηρίου, με φωτογράφηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια προβολή των λήψεων, ανάλυση βασικών ζητημάτων που προέκυψαν και κριτικό σχολιασμό των φωτογραφιών, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη ανάδειξη των εκφραστικών δυνατοτήτων και του προσωπικού ύφους κάθε συμμετέχοντα.

Η τέταρτη ημέρα περιλαμβάνει κυρίως αξιολόγηση των εργασιών και το τελικό editing του φωτογραφικού υλικού που έχει παραχθεί τις δύο προηγούμενες ημέρες. Σημαντική ιδιαιτερότητα του εργαστηρίου είναι ότι ο Γιάννης Μπεχράκης κατά την εξέλιξη της φωτογραφικής άσκησης, συνοδεύει για περίπου 30 λεπτά προσωπικά κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά, δίνοντάς του την ευκαιρία να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από την παρουσία και την εμπειρία του και σε πρακτικό επίπεδο.


Συμμετοχή
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις και να είναι εξοικειωμένοι με τον φωτογραφικό τους εξοπλισμό ώστε να είναι σε θέση να επιλύουν βασικά ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.


Info
Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, Τσάμη Καρατάσου 15
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Παρασκευή 12/12 έως Δευτέρα 15/12/2014
Σύνολο ημερών: 4
Σύνολο ωρών: 30

Αριθμός συμμετεχόντων: 14

Επικοινωνία
Τ: 210 9211750 (Δευτ-Παρ. 11:00-16:00)

E: contact@hcp.gr
Πηγή: http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου