Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Έκθεση ζωγραφικής του Τζουλιάνο Καγκλή


Στιγμιότυπα από την οικεία σφαίρα του παρελθόντος, ιστορίες που συνέβησαν ή φαντάστηκε, ανασύρει στα καινούρια του έργα ο Τζουλιάνο Καγκλής που παρουσιάζονται στην ατομική του έκθεση στην αίθουσα τέχνης Έκφραση Γιάννα Γραμματοπουλου από τις 22 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2011।

Συνδυάζοντας την εξπρεσιονιστική χειρονομία με την αποστασιοποίηση ενός σύγχρονου παρατηρητή και εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στην διαδικασία της ζωγραφικής πράξης, ο Τζουλιάνο Καγκλής φτιάχνει εικόνες για την χαώδη εμπειρία της ζωής, φαινομενικά νοσταλγικές, που όμως αναστατώνουν με έναν υπόγειο τρόπο.

Ο Μάνος Στεφανίδης σχολιάζοντας το έργο του Καγκλή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι συνθέσεις του Τζουλιάνο ξεκόβουν πλέον από την ασφάλεια ενός διαλόγου ανάμεσα στην, συνήθως γυναικεία, φιγούρα που χτίζεται με έντονα φωτιστικά κοντράστα και στο υδαρές φόντο που την αγκαλιάζει σαν αμνιακό υγρό και εκτίθενται σε φόρμες πιο επιθετικές, ημιτελείς, σε τοπία που διεκδικούνται από ανθρώπους και αγρίμια, σε φασματικές μορφές που ζουν την έκρηξη της ζωής σαν να ήταν η έκρηξη του θανάτου τους. Αισθησιασμός, σκοτεινιά, αίμα που λάμπει, αίμα που σκοτάζει, σώματα που σπαρταρούν στην κορύφωση της ύπαρξής τους, νεότητα που ανεπαισθήτως βουλιάζει όχι στο γήρας αλλά στην παρακμή ή στο θάνατο. Φιγούρες που έρχονται από ένα παρελθόν της μνήμης και κατευθύνονται στο μέλλον μιας ζωής που δεν θα υπάρξει ανάμεσα στην αφήγηση - αναπαράσταση και στο οπτικό πάρισο του συναισθήματος».

O Τζουλιάνο Καγκλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Έχει πραγματοποιήσει έξι ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 22 Μαρτίου.

Πληροφορίες

Γκαλερί Έκφραση Γιάννα Γραμματοπούλου Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης από τις 22 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2011

Πηγή:http://naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου