Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Του κόσμου τα τάματα


Μια ιδιαίτερη έκθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών παρουσιάζουν την θεματική έκθεση με τίτλο «Του Κόσμου τα Τάματα». Το τάμα, συνήθης διαδικασία στις θρησκευτικές ιεροτελεστίες πολλών αρχαίων πολιτισμών, παραμένει ακόμα και σήμερα διαδεδομένη αφιερωματική πρακτική. Στην έκθεση παρουσιάζονται τάματα απ’ όλο τον κόσμο και σύγχρονες αφιερωματικές. Τα εκθέματα προέρχονται από τη Συλλογή ταμάτων του Νίκου Παπαγεωργίου, του Μουσείου της Ελληνικής Συλλογής Νομπέλ, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, το Μουσείο Κρεσόφ της Πολωνίας και την 21η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κέρκυρας.

Παράλληλα στην έκθεση περιλαμβάνονται δημιουργίες ελλήνων εικαστικών με θέμα Ευχές και Θαύματα. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις των καλλιτεχνών και η αμφιταλάντευσή τους στην απόδοση του θέματος μετατρέπουν την έκθεση σε μια ενδιαφέρουσα αισθητική και θεματική διαδρομή.

Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης, Λουίζα Καραπιδάκη.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ανδρέας Βούσουρας, Κυβέλη Ζαχαρίου, Αποστόλης Ζολωτάκης, Ιότοφ, Χάρης Κοντοσφύρης, Σπύρος Κρητικός, Αφροδίτη Λίτη, Τάσος Μαντζαβίνος, Καλλιρρόη Μαρούδα, Πάνος Μητσόπουλος, Κωστής Μουδάτσος, Ηλίας Πούλος, Καλλιρρόη Σπυρίδωνος, Μάγδα Ταμμάμ, Ελένη Τζάτζαλος, Γιώργος Τσακίρης, Γιώργος Τσεριώνης, Κώστας Τσώλης, Απόστολος Φανακίδης, Απόστολος Χαντζαράς

Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με ελεύθερη είσοδο.

Ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή: κλειστά. Έως τις 22 Δεκεμβρίου
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου