Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Δύο εκθέσεις στην Αίθουσα «Αστρολάβος artlife»


Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011 εγκαινιάζονται στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος artlife» η έκθεση γλυπτικών κατασκευών της Χριστίνας Δουζένη με τίτλο: «Τα μικρά και τα μεγάλα», και η έκθεση κοσμήματος και design αντικειμένων του Αlexis Αdam με τίτλο: «ROUND ME».

Η Χριστίνα Δουζένη στη νέα ατομική της έκθεση, παρουσιάζει γλυπτά με κεντρικό θεματογραφικό άξονα, την παιδική μορφή. Τα αγάλματα αναπτύσσονται τώρα και καταλαμβάνουν τον χώρο που πραγματικά τους αναλογεί. Η Δουζένη έχει πάλι ως κεντρικό θέμα της τις ανθρώπινες φόρμες, τα παιδάκια ιδιαίτερα, και τώρα τις απεικονίζει σε στάσεις πορτρέτου, στάσεις ωστόσο ζωντανές, σαν ενσταντανέ της καθημερινότητας, να απευθύνονται στον θεατή.

Ο Αlexis Αdam, με τη νέα ενότητα έργων του - κοσμήματα και design αντικείμενα - επιχειρεί να εξηγήσει τη διάσταση του χώρου. Χρησιμοποιώντας αρχέγονα υλικά, σίδερο-τσιμέντο και πρωτογονικές φόρμες, σφαίρα-τροχιά, μεταπλάθει τη χρονική διάρκεια σε σήματα του «εδώ».

Προσπαθεί εμμονικά σχεδόν, να δώσει ιδιαίτερα μέσω της συλλογής του ROUND ME (δαχτυλίδια), τη μεταφυσική διάσταση του ανθρώπου. Με τη «σκληρή» έκθεση αντικειμένων, με τον ίδιο τίτλο, συνδυάζει το παρελθόν και το μέλλον της φύσης του ανθρώπου μπροστά στη μεγαλοσύνη του μετάλλου και του μεταλλαγμένου σε τσιμέντο χώματος.

Αlexis Αdam
Αlexis Αdam

Όσο για τη λειτουργία και τον ρόλο του φωτός ο Αlexis Αdam για μια ακόμη φορά διατρανώνει την πίστη του στην αμετάβλητη τετράδα (ΦΩΣ-ΧΩΜΑ-ΑΕΡΑΣ-ΧΡΩΜΑ) της δύναμης, εναποθέτοντας τις ελπίδες κατανόησης του όλου σχήματος στην προσωπική δύναμη και γνώση του θεατή-μύστη! Κόσμημα που θυμίζει περισσότερο γλυπτό, αντικείμενο που διαθέτει ένα θεατρικό, σίγουρα μη-χρηστικό και συνάμα αναγκαίο για την αισθητική απόλαυση, χαρακτήρα.

Διάρκεια εκθέσεων: Έως Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011.

Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7221200, 4,
Ώρες λειτουργίας: Τετ. Σαβ. 10.00-15.00,
Τρ. Πεμ. Παρ. 10.00-15.00 & 17.30-20.30, Κυρ.-Δευτ. κλειστά,
www.astrolavos.gr, gallery@astrolavos.gr

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου