Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

H Ε.Δ.Ε.Μ. δια χειρός Απόστολου Γιαγιάννου στην Titanium Yiayiannos Gallery


Υπό τον αινιγματικό τίτλο «Ε.Δ.Ε.Μ.» ο Απόστολος Γιαγιάννος μας παρουσιάζει την καινούρια ενότητα της δουλειάς του στην Titanium Yiayiannos Gallery. Πρόκειται για ένα ιδιόμορφο ζωγραφικό ρεπορτάζ, στο οποίο παρουσιάζονται έργα μεγάλων διαστάσεων που έχει επιμεληθεί ο καλλιτέχνης τα τελευταία 3 χρόνια, με υλικά- όπως ακρυλικά, λάδια, μολύβια, λαζούρες, βερνίκια- που χρησιμοποιεί πιστά ο καλλιτέχνης στην εικαστική του παραγωγή.

Ο Απόστολος Γιαγιάννος συνθέτει μια διαφορετική επικαιρότητα από αυτή που προτείνουν τα ΜΜΕ και μας προτρέπει να την ακολουθήσουμε. Η Ε.Δ.Ε.Μ του είναι ένας κήπος επίγειων απολαύσεων στον οποίο συνυπάρχουν αρμονικά η Ευρώπη, η Αμερική, η Αφρική και η Ασία μέσω των συμβόλων τους, σε μια σύνθεση γλυκόπικρων αναμνήσεων και ποιητικής μαντικής, η οποία προβάλλει στους πίνακες ένα μέλλον άλλοτε ζοφερό και άλλοτε συμφιλιωτικό. Πίσω από τον τίτλο «Ε.Δ.Ε.Μ.» λανθάνει το μάλλον αυτοσαρκαστικό μήνυμα «Έτσι Δεν Έχουμε Μέλλον», το οποίο δεν έχει την πρόθεση να παγιώσει ένα συγκεκριμένο απαισιόδοξο νόημα αλλά να τροφοδοτήσει τους επισκέπτες της έκθεσης με πολλαπλές σκέψεις, προβληματισμούς και ερμηνείες.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει και να ερμηνεύσει την Ε.Δ.Ε.Μ. του Απόστολου Γιαγιάννου από 5 Μαΐου έως 7 Ιουνίου.

Πηγή:http://www.artnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου