Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

6 συναντήσεις για την Μαρίνα Αμπράμοβιτς στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


Με αφορμή την έκθεση της Μαρίνας Αμπράμοβιτς «The Artist Is Present» στο MoMA της Νέας Υόρκης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει 6 συναντήσεις με θέμα την μεγάλη αναδρομική έκθεση της performer. Εισηγήτρια και επιμελήτρια του κύκλου των διαλέξεων είναι η εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου, η οποία συνάντησε την Μαρίνα Αμπράμοβιτς λίγες ώρες πριν τον όρκο σιωπής και την έναρξη της έκθεσης της στη Ν. Υόρκη.

Στις 6 διαλέξεις θα παρουσιαστεί στο κοινό πρωτότυπο ηχητικό και οπτικό υλικό από την έκθεση, τη βιογραφία και την συνάντηση με την κορυφαία καλλιτέχνιδα. Σε μία από τις συναντήσεις μάλιστα, θα γίνει ζωντανή σύνδεση μέσω διαδικτύου με το ΜοΜΑ και την περφόρμανς της Αμπράμοβιτς, ενώ έπειτα θα ακολουθήσει η ανάλυση του νοήματος και της διαδικασίας. Ο κύκλος των διαλέξεων αποτελεί την μοναδική, μέχρι στιγμής, φορά που ένα Μουσείο παρουσιάζει ζωντανά μια άλλη έκθεση εν διαρκεία μέσω διαδικτύου και συνοδεύεται από την παρουσίαση της ζωής και του έργου του καλλιτέχνη.

Οι διαλέξεις ξεκινάνε την Πέμπτη 6 Μαΐου, θα διαρκέσουν έως 10 Ιουνίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, 18:00-19:30, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες(θεματικές ενότητες των διαλέξεων, ώρες, δηλώσεις συμμετοχής, κόστος παρακολούθησης κ.ά) επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου: http://www.cycladic.gr

http://www.artnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου