Κυριακή 18 Απριλίου 2010

«Eμβόλιμες» εικαστικές προτάσεις στην Αθήνα


Τρεις ελπιδοφόροι νέοι εικαστικοί δημιουργοί εκθέτουν τα έργα τους στο Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου στην Αθήνα. Πρόκειται για τους Έφη Σπύρου, Χρήστο Μιχαηλίδη και Κυριάκο Κουσουλίδη, που συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση με γενικό τίτλο «Εμβόλιμα» που θα διαρκέσει έως τις 7 Μαίου.

Η εικαστικός Έφη Σπύρου, με καθαρά εννοιακή προσέγγιση χειρίζεται τα δύσκολα θέματα της Νόσου, της Νοσηλείας, των επιβεβλημένων μοντέλων ομορφιάς και τη σχέση τους με τη σωματική παραμόρφωση.

Ο καλλιτέχνης Χρήστος Μιχαηλίδης, επιχειρεί να δώσει μια νέα διάσταση στα αιτήματα του ζωγραφικού Ρομαντισμού «σχολιάζοντας» πάνω σ΄ αυτά. Με επικίνδυνη ισορροπία, η Γεωμετρία και το Χάος, η Αφαίρεση και η Αναπαράσταση, συναντιούνται με επιμονή, φαινομενικά, αντιφατικά δίπολα.

Τέλος, ο Κυριάκος Κουσουλίδης, με σχεδόν πρωτόγονη δουλειά χρησιμοποιεί τη γραφή με αναφορές στον εξπρεσιονισμό, την κουλτούρα των κόμικς και της καρικατούρας και δημιουργεί έναν αυτόνομο κόσμο όπου το άτομο μπορεί να εγκαθιδρύσει μια δική του διακυβέρνηση, αποκομμένη από κρατικές επιρροές, άρα και από συμβιβασμούς και απογοητεύσεις.

Πληροφορίες: Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου, Μεθώνης 11, Εξάρχεια-Αθήνα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Μαϊου, ώρες λειτουργίας: Δευτ.- Παρ. 12:00-19:00.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου