Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Έκθεση του Damien Hirst σε Μεξικό, Μονακό, Βερολίνο και Βενετία


Ο Βρετανός καλλιτέχνης Damien Hirst παρουσιάζει τη νέα ενότητα δουλειάς του με τίτλο «Dark Trees», την οποία προετοίμαζε τα τελευταία 3 χρόνια,αυτό το μήνα(15 Απριλίου – 30 Ιουλίου 2010) στο Μεξικό, στη Galeria Hilario Galguera. Η έκθεση αποτελείται από 35 καινούρια έργα του. Παράλληλα θα παρουσιάζονται έργα του στο Μονακό(στο Musee Oceanographique, 2 Απριλίου με 30 Σεπτεμβρίου),στη Βενετία(Galleria Michela Rizzo, 12 Απριλίου με 30 Ιουλίου) και το Μάιο στο Βερολίνο.

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη του έκθεση στη Λατινική Αμερική, (στην Galeria Hilario Galguera το 2006 με την έκθεση «The Death of God, Towards a Better Understanding of Life without God aboard The Ship of Fools»), ο Hirst επιστρέφει στο Μεξικό με μια έκθεση που περιλαμβάνει και ανανεωμένες εκδοχές των πιο διάσημων έργων του και αναμένεται να προσελκύσει και να προκαλέσει για μια ακόμη φορά το κοινό, όπως συνέβη και το 2006. Τα καινούρια του ζωγραφικά έργα, παρόμοια με αυτά που είχε εκθέσει τον Οκτώβριο του 2009 στο Λονδίνο, «παίζουν» με το μπλε, το μαύρο και το άσπρο χρώμα, σε συνθέσεις που θυμίζουν φόρμες δέντρων. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης για το έργο του: «Αυτοί οι πίνακες έχουν να κάνουν με τη θνησιμότητα μου, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα ζωγραφικά μου έργα που πραγματεύονταν την αθανασία μου. Τότε, ήμουν πεπεισμένος πως θα ζήσω για πάντα. Τώρα επιτέλους, δέχομαι το θάνατο.»

Ο Hirst έχει αποκαλύψει πως αυτή η εμμονή του με το θάνατο είναι ίσως και η αιτία που νιώθει «σαν στο σπίτι του» στο Μεξικό.

Το έργο του έχει δεχτεί ποικίλες κριτικές, και καλές και επικριτικές. Ο ίδιος δηλώνει πως όλες, ανεξαιρέτως, οι κριτικές τον αφήνουν αδιάφορο. Είναι άλλωστε ένας έξυπνος καλλιτέχνης που ξέρει να μετρά την επιτυχία σύμφωνα με τους δικούς του όρους, και όχι των άλλων.

Πηγή:http://www.artnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου