Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Έκθεση κινεζικής τέχνης εγκαινιάστηκε στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ


Τα κοινά στοιχεία, αλλά και οι αντιθέσεις μεταξύ των πολιτισμών της Ελλάδας και της Κίνας, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης δώδεκα Κινέζων καλλιτεχνών, οι οποίοι συμμετέχουν στην έκθεση «Τρισδιάστατη Κίνα - Έκθεση σύγχρονης κινεζικής τέχνης».

Η έκθεση, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της 7ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 22 Απριλίου, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης.

«Τα έργα αυτής της έκθεσης προσφέρουν στους επισκέπτες το ''κλειδί'' προκειμένου να ανοίξουν τις πύλες του πολιτισμού της Κίνας», επισήμανε ο υφυπουργός Γενικής Αρχής Τύπου και Εκδόσεων της Κίνας, Σουν Σουσάν, εγκαινιάζοντας την έκθεση.

Ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Λούο Λιντσάν, υπογράμμισε με τη σειρά του ότι «η Κίνα τρέφει σεβασμό προς τον ελληνικό πολιτισμό που έχει εμπνεύσει την ανθρωπότητα από τα αρχαία χρόνια μέχρι τώρα και θα συνεχίσει για πολύ ακόμα».

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, αποκάλυψε ότι κάνει προσπάθειες να επιτευχθεί η αεροπορική σύνδεση της Καντόνας με τη Θεσσαλονίκη. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση που έχει κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τρεις κινεζικές πόλεις.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση «Τρισδιάστατη Κίνα - Έκθεση σύγχρονης κινεζικής τέχνης» είναι ζωγραφισμένα με παραδοσιακές τεχνικές, αλλά και με σύγχρονα μέσα και παρουσιάζουν την επιρροή του δυτικού πολιτισμού και της ελληνικής κουλτούρας στη σύγχρονη κινέζικη τέχνη. «Στα έργα αυτά κρύβεται μια εικόνα της σημερινής Κίνας που έχει άμεση σχέση με την καθημερινή ζωή της χώρας», εξήγησε ο καλλιτέχνης, Τσεν Σι, που συμμετέχει στη διοργάνωση.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου.

Πηγή:http://culture.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου