Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

3ο Βραβείο Cedefop Photomuseum

Προθεσμία συμμετοχής μέχρι τις 11 Απριλίου 2010.

Το Cedefop, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης προσκαλούν φωτογράφους να συμμετέχουν στο 3ο Βραβείο Cedefop Photomuseum, το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο της PhotoBiennale 2010 / 21ης Διεθνούς Φωτογραφικής Συγκυρίας (εκθέσεις, portfolio reviews, προβολές, masterclasses, ημερίδες).

ΘΕΜΑΤΙΚΗ
Εκπαιδεύομαι, εργάζομαι, εξελίσσομαι
Η κεντρική ιδέα της φετινής θεματικής περιστρέφεται γύρω από τη σπουδαιότητα της δια βίου εκμάθησης, καθώς και γύρω από την εργασία και τη σημασία της ως μέσο προσωπικής εξέλιξης και όχι μόνο ως τρόπο διαβίωσης.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Όλοι οι φωτογράφοι ή οι καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και εθνικότητας μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να δηλώσει κανείς συμμετοχή θα πρέπει να αποστείλει στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης:
1. την αίτηση συμμετοχής, η οποία βρίσκεται στο www.photobiennale.gr στον τομέα ΒΡΑΒΕΙΑ·
2. ένα portfolio 10-15 φωτογραφιών·
3. ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα·
4. μια σύντομη περιγραφή του έργου/project.

Την αίτηση καθώς και τα έργα (με τη μορφή CD-ROM ή κατά προτίμηση εκτυπωμένα) μπορεί κανείς να τα στείλει είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση του Μουσείου (σημειώνοντας ως παραλήπτη το BΡΑΒΕΙΟ CEDEFOP PHOTOMUSEUM 2010) είτε μέσω e-mail στο cedefopaward@photobiennale.gr (το e-mail δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10ΜΒ).

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Ο επιλεγμένος φωτογράφος/καλλιτέχνης (1ο βραβείο) θα λάβει ως αντίτιμο του βραβείου το ποσό των 5.000 ευρώ. Το έργου του/της θα προβληθεί σε slide show κατά την τελετή απονομής του βραβείου, ενώ το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την παραγωγή μιας έκθεσης του βραβευμένου δημιουργού στην επόμενη PhotoBiennale, όπως έχει συμβεί με τον Μario Magnabosco και τη Μυρτώ Παπαδοπούλου (νικητές των δύο προηγούμενων ετών). Σχετική διάκριση θα απονεμηθεί στο φωτογράφο που θα έρθει δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα στη σειρά αξιολόγησης.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟΥ
Πέρα από τη σχέση του φωτογραφικού έργου με την προαναφερόμενη θεματική, οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν βάση της συνοχής, της καλλιτεχνικής ποιότητας και της προσωπικής γραφής του δημιουργού.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Μια πενταμελής επιτροπή από εξειδικευμένους στο χώρο της φωτογραφίας θα αξιολογήσει το έργο των συμμετεχόντων και θα αποφασίσει για το βραβείο. Η επιτροπή θα περιλαμβάνει εκπροσώπους των δύο διοργανωτών (το Cedefop και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης) και άλλων πολιτιστικών οργανισμών και φορέων της Ευρώπης που η δράση τους σχετίζεται με τη φωτογραφία.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
Η αποστολή του φωτογραφικού υλικού (portfolios) πρέπει να γίνει μέχρι τις 11 Απριλίου 2010.
Πληροφoρίες
ΠΟΥ

* Θεσσαλονίκη
*

ΠΟΣΟ

* Για περισσότερες πληροφορίες για το βραβείο μπορείτε να επικοινωνείτε με την Αλεξάνδρα Αθανασιάδου (2310 566716) cedefopaward@photobiennale.gr

ΠΟΤΕ

* Προθεσμία συμμετοχής μέχρι τις 11 Απριλίου 2010

Πηγή:http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου