Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Έκθεση Ζωγραφικής του Λέανδρου Αρβανιτάκη


Η Αίθουσα Τέχνης «Γαία» (Αλκιβιάδου 103, Πειραιάς, τηλ. 210 4133174) οργάνωσε και παρουσιάζει την Έκθεση Ζωγραφικής του Λέανδρου Αρβανιτάκη Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 4 Μαΐου 2010 στις 20.00.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα του καλλιτέχνη, ζωγραφισμένα όλα με το στόμα, τεχνική που ο Λέανδρος Αρβανιτάκης εφαρμόζει εδώ και χρόνια, μετά από το δυστύχημα που είχε και το οποίο και το οποίο τον καθήλωσε σε αναπηρική καρέκλα. Είχε προλάβει παρ’ όλα αυτά να κάνει πολλά από τα πράγματα που αγαπούσε, όπως: να σπουδάσει Ναυπηγική στο ΕΜΠ (είναι πτυχιούχος ναυπηγός μηχανικός), να σπουδάσει κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών, να μαθητεύσει δίπλα στο ζωγράφο Ηλία Σάλαρη.

Με τη ζωγραφική ασχολείται εδώ και χρόνια δουλεύοντας με την ίδια θέληση και πείσμα που τον διέκρινε σε ότι καταπιανόταν.

Τα έργα του, όλα δουλεμένα την τελευταία πενταετία δείχνουν τη μεγάλη του αγάπη για τη θάλασσα και όλα όσα τη διατρέχουν ή περιβάλλουν.

Η ζωγραφική που παρουσιάζει σ΄ αυτήν την έκθεση, η οποία αποτελείται θεματικά κυρίως από βάρκες και τρεχαντήρια, αραγμένα στις προβλήτες, παρά την απουσία ανθρώπινων μορφών, έχει μορφή, (δύναμη στο χρώμα και καλό σχέδιο) και προπάντων δεν είναι εύκολη.

Έχει περιεχόμενο. Η αγωνία του να εκφραστεί στο χαρτί ή στον καμβά φαίνεται στην παραμικρή πινελιά του που το τονίζουμε δεν είναι χειρονομία!! Είναι μια αγάπη για τη ζωή, για τη φύση, ένας έρωτας με τα χρώματα και τα πινέλα του που κυριολεκτικά τα κρατάει με τα δόντια!!

Η έκθεση είναι η πέμπτη ατομική του καλλιτέχνη.

Εγκαίνια: 4 Μαΐου 2010
Διάρκεια έκθεσης: 4-8 Μαΐου 2010
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου