Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

“Θάλασσες του Έρωτα, Ουτοπικές” έκθεση ζωγραφικής της Έφης Βάγκνερ


Μια πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής με έργα της εικαστικού Έφης Βάγκνερ εμπνευσμένα από το ομώνυμο παραμύθι του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου, που έχει τίτλο "Θάλασσες του έρωτα, ουτοπικές", διοργανώνεται με την υποστήριξη της "Τεχνόπολις" Δήμου Αθηναίων και υπό την αιγίδα της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Αθηνών.

Εγκαίνια: Τετάρτη 12 Μαΐου, ώρα 20:00

Στους εκατό και πλέον ατμοσφαιρικούς πίνακες η δημιουργός εμπνέεται από το παραμύθι, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και δημιουργεί έργα με κεντρικό θέμα το νερό και φιγούρες από τον κόσμο του βυθού, στα οποία η ουτοπία του έρωτα αποτυπώνεται ως συναρπαστική αλληγορία. Ο επισκέπτης-θεατής αποκτά μια μοναδική ονειρική αίσθηση που τον βοηθά να "βουτήξει" κι ο ίδιος στη θάλασσα της ουτοπίας, αποκωδικοποιώντας την αλληγορία του έρωτα και ξεκινώντας ένα βιωματικό ταξίδι. Η έκθεση-δράση μεταβάλλει την αίθουσα σε "θάλασσα της ουτοπίας", στην οποία ακόμη κι ένα ψάρι μπορεί να ερωτευτεί μια μέδουσα!

Μέσα από τη συνεργία των τεχνών τους, οι δύο καλλιτέχνες επιδιώκουν με ξεχωριστό τρόπο ένα αισθητικό αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας. Η "Τεχνόπολις" μετατρέπεται σε τόπο για έρωτες ουτοπικούς, αφήνοντας τους φιλότεχνους να ταξιδέψουν νοερά σε μέρη ονειρικά.

Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στην ιστορικό τέχνης Ίριδα Κρητικού.

Το παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, εικονογραφημένο με έργα της έκθεσης, αποτυπώνεται και στην εικαστική έκδοση υψηλής αισθητικής από τις Εκδόσεις ΕΛΙΞ σε καλλιτεχνική επιμέλεια Ανδρέα Γεωργιάδη.

Ώρες λειτουργίας: 11:00-22:00

Είσοδος ελεύθερη

Επικοινωνία:
210 9243469
Τόπος: "Τεχνόπολις", Αίθουσα "Κωνσταντίνος Καβάφης"
Πηγή:http://www.cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου