Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

«Μαγεία & Απομάγευση» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Μαγεία & Απομάγευση». Η έκθεση εγκαινιάζεται την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, στις 20:30, στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) και θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Μαρτίου 2014.

 Όταν κοινωνιολόγοι, όπως ο Μαξ Βέμπερ, μιλούν για την “απομάγευση του κόσμου”, οι καλλιτέχνες ανταπαντούν με την επιστροφή της μαγείας στη σύγχρονη τέχνη. Όταν όλος ο κόσμος χάνει τα υλικά αγαθά του, η φαντασία μπαίνει πάλι στη ζωή του και η τέχνη μπορεί να τον μαγεύσει ξανά από την αρχή.

Οι δώδεκα έλληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση τολμούν να μιλήσουν με τα έργα τους για τη μαγεία της ζωής και για το παραμύθι ή το μύθο της και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δείξουν πως τώρα είναι η στιγμή που η τέχνη μπορεί να βρει το χαμένο της μυστήριο.
Την έκθεση επιμελείται η Ήρα Παπαποστόλου, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα κλειδιά που ενώνουν τους δώδεκα καλλιτέχνες είναι η δημιουργική φαντασία και το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό που προτείνουν στο θεατή είναι να ανακαλύψει από την αρχή τις μορφές μέσα στο χάος της εποχής, την ψυχική του επαφή με την τέχνη και το χαμένο μυστήριο στην τέχνη αλλά και στη ζωή».

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Δημήτρης Αναστασίου, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Γιώργος Καβούνης, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Μαριάννα Κατσουλίδη, ΜοΚα (Μουσιού Κατερίνα), Νικήτας Μπαχάρας, Βασίλης Πέρρος, Αχιλλέας Πιστώνης, Βασίλης Σελιμάς, Αντώνης Τσακίρης και Μαρία Φιλιππακοπούλου
Info:
Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, 20:30
Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)


Διάρκεια έκθεσης
17 Φεβρουαρίου – 8 Μαρτίου 2014
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30,
Κυριακή κλειστά Είσοδος ελεύθερη
Πηγή: http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου