Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

«Θαλάσσης Έργα» του Ξενοφώντα Ζαβού


Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 στις 20.00, εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά- Κτήριο Παλαιού Ταχυδρομείου, η έκθεση του εικαστικού καλλιτέχνη Ξενοφώντα Ζαβού με τίτλο Θαλάσσης Έργα.
Η έκθεση αφορά σε καράβια αλλά και πρωτοποριακές κατασκευές από αλίκτυπα υλικά, εγκαταλειμμένα καραβόξυλα, σχοινιά, παλάγκα, μεταλλικά εξαρτήματα, τα οποία ο καλλιτέχνης συλλέγει με διακριτικότητα και ευαισθησία, δημιουργώντας έτσι με τολμηρό τρόπο και προσωπικό ύφος, μια καινούργια νοοτροπία της τέχνης της ναυτοσύνης του Έλληνα, που τόσο έχει δεθεί στο πέρασμα του χρόνου με τη θάλασσα.
Ο συνδυασμός των υλικών, η χρωματική αρμονία αλλά και η εφευρετικότητα των έργων καταφέρνουν να συγκινούν και να ταξιδεύουν τον θεατή.
Η έκθεση μας καλεί σε ένα ταξίδι με ανοιχτούς ορίζοντες στα βάθη και τα πλάτη των ωκεανών, χαράσσοντας έτσι δρόμους για τον κόσμο του ονείρου.
Ο Πειραιάς γράφει ιστορία, μια ιστορία που τη γράφουν τα έργα τέχνης του αυτοδίδακτου δημιουργού, όπου το καλλιτεχνικό ταλέντο, η φαντασία, η γνώση της ναυτικής παράδοσης και η αγάπη για τη θάλασσα είναι έμφυτη.



«Θαλάσσης Έργα» του Ξενοφώντα Ζαβού
Η καλλιτεχνική παρουσία του Ξενοφώντα Ζαβού ξεκίνησε το 2010 με την εντυπωσιακή έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και ακολούθησε στη συνέχεια το 2011 η έκθεση των έργων του στο Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης. Η απογείωση της καλλιτεχνικής αυτής δημιουργίας συνεχίστηκε το 2012 με τη συμμετοχή του στη 1η Διεθνή Biennale Σαντορίνης. Η έκθεση αυτή εκτιμήθηκε και αξιολογήθηκε από καθηγητές ξένων Πανεπιστημίων, ειδικευμένων στη τέχνη και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.
«Θαλάσσης Έργα» του Ξενοφώντα Ζαβού

Info:
Εγκαίνια Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013
Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά-Κτήριο Παλαιού Ταχυδρομείου
Φίλωνος 29, Πειραιάς, τηλ.210 4101401–2
Διάρκεια Έκθεσης: 3-14 Ιουλίου 2013
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή, 11.00πμ-3.00μμ & 5.00μμ-9.00μμ

«Θαλάσσης Έργα» του Ξενοφώντα Ζαβού
Σύντομο Βιογραφικό
Ο Ξενοφώντας Ζαβός γεννήθηκε στη Βάρδα Ηλείας το 1962. Εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια, εκεί πρωτογνώρισε τη θάλασσα και γαλουχήθηκε από την αλμύρα της και τη γλυκιά αύρα του Ιονίου πελάγους. Έκτοτε παραμένοντας πιστός στην αγάπη του για τη θάλασσα, ταξιδεύει και γνωρίζει, ως περιηγητής, τα λιμάνια του κόσμου. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Πηγή: http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου