Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ελληνικές μυθολογίες και Τοπία στην Μύκονο


Μνήμες αγαπημένες και συνυφασμένες με την ελληνική μυθολογία ανασύρει η καταξιωμένη ζωγράφος Σοφία Καλογεροπούλου στη νέα της έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Μύκονο στις 23 Ιουλίου.

Στο γνωστό δικό της ύφος που στηρίζεται στην παράδοση, αλλά και τη μυθολογία, η Σοφία Καλογεροπούλου κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο. Συνεπιβάτες της σ αυτό το ταξίδι οι φιλότεχνοι κάτοικοι και επισκέπτες της Μυκόνου που θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και άλλα έργα της εμπνευσμένα από χαρακτηριστικά τοπία της χώρας μας, καθώς και από κοσμαγάπητες όπερες, όπως η Αϊντα, η Τραβιάτα και η Σαλώμη. Ο Βόσπορος, οι περιστεριώνες, οι εταίρες και πολλά ακόμα θέματα ζωγραφισμένα μοναδικά από τη Σοφία Καλογεροπούλου που βουτάει στα χρώματα της τις αισθήσεις μας. Τα σπίτια της ξεχειλίζουν θαλπωρή, ενώ τα πορτραίτα της μας ζεσταίνουν το βλέμμα.

Μια ζωγραφική γνήσια ναϊφ, άδολα λαϊκή, στην οποία η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου – φύσης έχει τον πρώτο λόγο. Μια ζωγραφική άμεση, απαλλαγμένη από στείρους κανόνες, που μιλά κατευθείαν στην ψυχή μας. Η Σοφία Καλογεροπούλου με το δικό της τρόπο αγωνιά να περιγράψει αυτά που κινδυνεύουν να χαθούν: παραδόσεις, φύση, ιστορία. Και με αυτό τον τρόπο καταφέρνει τελικά να τα διασώσει. Χρησιμοποιώντας το όχημα του χρόνου η Σοφία Καλογεροπούλου μας οδηγεί από το χθες, στο σήμερα και το αύριο, ανοίγοντας νέους δρόμους, τόσο στην τέχνη όσο και στο πολιτισμικό τοπίο της χώρας μας.

INFO:

Τι: Ατομική έκθεση στην Kapopoulos- Fine Arts στην Μυκόνο

Εγκαίνια έκθεσης: 23 Ιουλίου. Διάρκεια έκθεσης ως τις 2 Αυγούστου.

Γκαλερί Kapopoulos Fine Arts: Ζουγανέλη Φλώρου 13 Χώρα Μυκόνου
τηλ. 22890 27 005 - fax 22890 27 005
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου