Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Έργα του ζωγράφου Μιχάλη Λεβέντη παρουσιάζονται στην Γκαλερί Σκουφά


Έργα του Μιχάλη Λεβέντη παρουσιάζονται από την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στην Γκαλερί Σκουφά στο Κολωνάκι. Τα έργα του φέρουν επιρροές από τον Φράνσις Μπέικον και από τη Τζόρτζια Ο'Κίφι.

Ο Ελληνοκύπριος Μιχάλης Λεβέντης γεννήθηκε το 1944 στην Άκκρα της Γκάνα και παρά τις σπουδές της γεωπονικής ασχολήθηκε με τα εικαστικά, μετά την προτροπή του Φράνσις Μπέικον.

Ο Μ.Λεβέντης ζωγραφίζει πορτρέτα και απεικονίζει την πανίδα και τη χλωρίδα, έχοντας επιρροές από τον Φράνσις Μπέικον και τη Τζόρτζια Ο'Κίφι.

Εκμεταλλεύεται πλήρως την επιφάνεια του καμβά και σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιεί γράμματα της αλφαβήτου και αριθμούς που παραπέμπουν στην pop art και την New York School of Painting.

Στην έκθεσή του στην Αθήνα θα παρουσιάσει 22 ζωγραφικά έργα, πορτρέτα, λουλούδια, τοπιογραφίες καθώς και ένα έργο με στρατιωτικές μπότες, σχόλιο για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Η έκθεση παρουσιάζεται στην Γκαλερί Σκουφά (Σκουφά 4, Κολωνάκι) έως τις 20 Νοεμβρίου. Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στις 2 Νοεμβρίου στις 19:30 το βράδυ.

Πηγή:http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου