Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

«Ο άνθρωπος είναι ένα νησί»


«Ο Άνθρωπος είναι ένα νησί» τιτλοφορείται η νέα ατομική έκθεση του Παντελή Χανδρή που φιλοξενεί η γκαλερί Αντωνοπούλου. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι Δευτέρα 1η Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την ενδέκατη έκθεση του καλλιτέχνη ο οποίος βραβεύτηκε το 2010 με το βραβείο της A.I.C.A., για το έργο του “Ens Solum”.

Μέσα από μια σειρά σχεδίων και κατασκευών, ο καλλιτέχνης επινοεί ένα φανταστικό τόπο και τον οχυρώνει.

Οικοδομεί μια κλειστή αμυντική επικράτεια και οριοθετεί με αυτήν το χώρο του νου, όπου η μοναδική διέξοδος της σκέψης, είναι η προβολή ενός κείμενου. Το κείμενο είναι ένας μονόλογος το οποίο συναρθρώνεται και αναπτύσσεται παράλληλα με τα υπόλοιπα έργα της έκθεσης.

O καλλιτέχνης κατασκευάζει ένα οχυρωματικό έργο-νησί με αναφορές στην πολεμική αρχιτεκτονική, ενώ παράλληλα το σύνολο λειτουργεί και ως μεταφορά κυρίως της ανθρώπινης σκέψης και κατ’ επέκταση του ανθρώπινου σώματος, του ανθρώπινου σύμπαντος. Ο καλλιτέχνης-εαυτός εποπτεύει τον έξω κόσμο μέσα από μια σχισμή πολυβολητή, απομονωμένος και οχυρωμένος απ’ όλους σε αυτό το νησί.

Ο Χανδρής δημιουργώντας μια ιδιότυπη τοπιογραφία και σε ανοικτό διάλογο με το προηγούμενό του έργο, συνεχίζει να διερευνά τις έννοιες όπως, ανθρώπινη φύση, μοναξιά και αγωνία [Αngst]. Σε αυτή την έκθεση, ο Χανδρής μας παρουσιάζει το πιο εσωστρεφές και μελαγχολικό μέχρι στιγμής έργο του.

Πληροφορίες

Γκαλερί a.antonopoulou.art, Αριστοφάνους 20, Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης μέχρι και 30 Νοεμβρίου 2010.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου