Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

“Έκθεση γλυπτικής του Μάνου Γρηγοριάδη”


28/01/2010 - 06/02/2010
Αναδρομική έκθεση γλυπτικής του Μάνου Γρηγοριάδη με τίτλο "1969-2009 Πορεία έμπνευσης και ταραχής" διοργανώνεται με την υποστήριξη της "Τεχνόπολις".

Εγκαίνια: Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 20:00.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα σαράντα χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας του γλύπτη και περιλαμβάνει ξεχωριστές ενότητες έργων, με διαφορετικά υλικά και τεχνικές: πέτρα, ορείχαλκο, χάλυβα, κλπ.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει έναν ταλαντούχο, αλλά παράλληλα σεμνό καλλιτέχνη, που με τα έργα του τιμά την χώρα καταγωγής του.

Ο Μάνος Γρηγοριάδης από μικρός είχε εκδηλώσει έφεση προς την γλυπτική. Ολοκληρώνοντας τις ακαδημαϊκές του σπουδές ως μηχανικός στην Ελλάδα, βρέθηκε στην Αίγυπτο, όπου μυήθηκε στα μυστικά της γλυπτικής τέχνης, δίπλα στον καθηγητή του Πανεπιστήμιου του Καΐρου, Αμπντάλ. Παράλληλα, μελέτησε την αρχαία αιγυπτιακή γλυπτική, ως συνεργάτης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Στην συνέχεια, το πάθος του για την αρχαία ελληνική γλυπτική τον οδήγησε στο Κέντρο Μελετών Ακρόπολης, όπου εργάστηκε επί δέκα χρόνια, συντηρώντας αρχαία γλυπτά και κατασκευάζοντας γύψινα εκμαγεία, ενώ συνεργάστηκε και με την Εθνική Πινακοθήκη, όπου οργάνωσε το εργαστήριο συντήρησης των γλυπτών. Η καριέρα του στο εξωτερικό του έχει χαρίσει βραβεία και διακρίσεις.

Ώρες λειτουργίας: 10:00-22:00

Είσοδος ελεύθερη

Επικοινωνία:
210 3461589
Τόπος: "Τεχνόπολις", Αίθουσα "Κωνσταντίνος Καβάφης"
Πηγή:http://www.cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου