Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Εκθεση και ημερίδα για τον πολυδιάστατο κόσμο του σύγχρονου σχεδιασμού Ντιζάιν για μια ζωή στην καρδιά της Αθήνας


Eκθεση πολυδιάστατη και πολυσυλλεκτική για το design καταφθάνει στην Αθήνα, στις 22 και 24 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα».

Η πρώτη έκθεση αποκλειστικά για το design έρχεται στην Αθήνα και έχει το δεσμευτικό τίτλο «Design for Life», ενώ ενισχύεται από μια ειδική ημερίδα που θα γίνει στην «Τεχνόπολι». Τα εκθέματα υπογράφουν γνωστοί designers, ενώ στo πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για το design με συμμετοχή καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επαγγελματιών, αλλά και με παρουσίαση νέων ταλαντούχων designers.

Πολυθρόνα bohemien της Patricia Urquiola για τον οίκο Moroso.
Στην έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου, θα παρουσιαστούν εκθέματα με πρωτοποριακά σχήματα και χρωματισμούς, που προκαλούν και συγχρόνως προτείνουν μία άλλη άποψη, μία ανατροπή ίσως στον συμβατικό τρόπο της καθημερινής μας ζωής. Πρόκειται για δημιουργίες που συνδυάζουν τη λειτουργικότητα με τη σύγχρονη τέχνη και προτείνουν μία ευκαιρία αλλαγής της καθημερινής ζωής προς το καλύτερο και επανεκκίνησης του συστήματος με ένα design απλό, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητο, προσιτό σε όλους.

Η παρουσίαση της έκθεσης είναι σε μορφή DESIGN art GALLERY με τη συμμετοχή και συμπαράσταση των εκθετών της, που προτείνουν το πρωτοποριακό design και όχι μόνο, με υλοποιημένα εκθέματα από designers όπως οι: Alessandro Mendini, Alvar Aalto, Kenzo, Versace, Tapio Wirkkala, Andy Warholl, Philippe Starck, Gio Pondi, Charles Eames, Massimo Ghini, Karim Rashid, Zaha Hadid, Patricia Urquiola, Barbara Vaessen, Michael Thonet, Renzo Piano, Antonio Citerio, Dafne Koz, Tom Dixon, Ron Arad, Giulio Capellini, Enrico Franzolini, Jasper Morrison, Andrea Branzi, Andrea Crosetta, Toyo Ito και Tobia Scarpa.

Μινιμαλισμός, μοντέρνες φόρμες, ακόμη και πολυτέλεια είναι οι πρώτες ύλες που μεταμορφώνουν τους χώρους που ζούμε. Οι designers δημιουργούν με αναφορά σε όλες τις σφαίρες της ζωής, χωρίς περιορισμούς ή υπερβολές, οργανικές φόρμες, εμπνευσμένες κυρίως από το φυσικό περιβάλλον και το ανθρώπινο σώμα (dimensione uomo) και λιγότερο από την ακατανόητη βιολογία (Ros Lovergrove βιολόγος του design). Οι σχεδιαστές δείχνουν να θέλουν να ξεφύγουν από τη δημιουργία εντυπώσεων - το κλισέ των τελευταίων χρόνων και να αναζωογονήσουν τις αισθήσεις σε μία περίοδο που δοκιμάζονται από το απρόβλεπτο και την αβεβαιότητα.

Καρέκλα Bugatti Rancing του Francois Azambourg για τον οίκο Cappellini.
Τη δεύτερη μέρα λειτουργίας της έκθεσης, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου θα διοργανωθεί ημερίδα για το design στο Αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» στην «Τεχνόπολι» του Δήμου Αθηναίων. Οι εισηγητές (Δημήτρης Φατούρος, Θεοφάνης Μπομπότης, Νίκος Μανάφης, Γιάννης Γκίκας, Αλκης Καστελλάνος) θα καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το design στην καθημερινότητά μας, καθώς και το νέο ρόλο που καλείται να παίξει στη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Η νέα γενιά του ελληνικού design θα εκπροσωπηθεί στην ημερίδα με τη συμμετοχή δύο νέων ανερχόμενων designers καθώς και με την παρουσίαση σχεδιαστικών προτάσεων σπουδαστών από τις σχολές design «ΒΑΚΑΛΟ» και «ΔΟΜΗ».

Ιnfo

* Έκθεση «Design for Life»

Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα», Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο

Ώρες Λειτουργίας: την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου από τις 10:00 έως τις 23:00, το Σάββατο 23 από τις 10:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή 24 από τις 10:00 έως τις 16:00.

* Ημερίδα Για Το Design

Παρουσίαση Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών & Σπουδαστών Σχολών Design

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου από 10:00 έως 13:00, Αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).
Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου