Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

“Θερινά Σινεμά”, έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας


Με άρωμα από το παρελθόν και νοσταλγική ατμόσφαιρα θα πλημμυρίσει η αίθουσα "Φ. Κόντογλου" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων από 19 έως 30 Μαΐου 2010, μέσα από την έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας, των φωτογράφων Ιωάννη Ασημακόπουλου και Δημήτρη Τσεβά με θέμα "Θερινά Σινεμά".

Εγκαίνια: Τετάρτη 19 Μαΐου 2010, ώρα 19:30

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10:00-20:00, Κυριακή 10:00-14:00

Στην έκθεση, που παρουσιάζει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, θα παρουσιαστούν 30 περίπου ασπρόμαυρες φωτογραφίες, οι οποίες καλύπτουν 2 θεματικές ενότητες, "Χώροι και Άνθρωποι" και συνοδεύονται από το ομότιμο φωτογραφικό λεύκωμα, όπου περιλαμβάνεται το συνολικό έργο των φωτογράφων.

Η προσέγγιση του θέματος στηρίζεται σε μια φωτογραφική περιγραφή των χώρων, των ανθρώπων και της ατμόσφαιρας που περιβάλλει αυτούς τους τόσο ιδιαίτερους και ξεχωριστούς κινηματογράφους (παγκόσμιο φαινόμενο), οι οποίοι μέσα από την 90χρονη παρουσία τους έχουν σημαδέψει την ελληνική κοινωνία και τη ψυχαγωγία της. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των θερινών σινεμά έχει μειωθεί δραματικά. Οι νέες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, η εξέλιξη της τεχνολογίας και ο σύγχρονος τρόπος ζωής φαίνεται να τα έχουν προσπεράσει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ακολουθούν μια δύσκολη πορεία στο χρόνο, προσπαθώντας να υπάρξουν τουλάχιστον ως μια στοιχειώδης πολιτιστική κληρονομιά, ως τόποι μνήμης και αναμνήσεων.

Η υλοποίηση του θέματος απαίτησε την αποκλειστική απασχόληση των δυο φωτογράφων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες 4 ετών, 2006 με 2009, οι οποίοι μετά από επαναλαμβανόμενες επισκέψεις, φωτογράφισαν περισσότερους από 70 κινηματογράφους στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Επικοινωνία:
210 3621601
Τόπος: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων - Αίθουσα "Κόντογλου"
Πηγή:http://www.cityofathens.gr

1 σχόλιο: