Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

A.D. 2001: 3 Trois Enfants Disparus En Mer(E), έκθεση ζωγραφικής του Jean Noel Schramm


Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει στο Πνευματικό του Κέντρο από 18 έως 30 Μαΐου 2010 την έκθεση ζωγραφικής "A.D. 2001: 3 Trois Enfants Disparus En Mer(e)" του πολύπλευρου καλλιτέχνη Jean Noel Schramm.

Έχοντας ως κεντρικό θέμα στα έργα του τον άνθρωπο, την εικόνα του ανθρώπου, το άμεσο περιβάλλον του, τα συναισθήματά του και τον γραφικό χαρακτήρα, ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει, σχεδιάζει φωτογραφίζει και δημιουργεί στον υπολογιστή.

Εγκαίνια: Τρίτη 18 Μαΐου 2010, ώρα 19:30

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10:00-20:00, Κυριακή 10:00-14:00

Η παρούσα έκθεση αποτελείται από έργα που διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: τα αυτόγραφα και τα χαρτόνια.

Τα αυτόγραφα είναι μία σειρά έργων σε μέγεθος καρτ ποστάλ, στα οποία ο καλλιτέχνης αντιγράφει ιδιοχείρως την πρωτότυπη γραφή γνωστών προσωπικοτήτων πάνω σε φόντο ακουαρέλας. Πρόκειται για γραφές λογοτεχνών όπως οι Καμύ, Προυστ, Μπωντλαίρ, Κάφκα, Τσέλαν και Φοντάνε, επιστημόνων όπως ο αρχαιολόγος Σλήμαν, ο Άλμπερτ Αινστάϊν και ο Ζίγκμουντ Φρόυντ, μουσικών όπως οι Μότσαρτ, Μπραμς ή Ντβόρζακ και φυσικά συνάδελφων καλλιτεχνών του Jean Noel Schramm, όπως οι Καλντέρ, Ματίς, Νόλντε, Ντιξ, Μόντριαν, Μράκ ή Μπόυς. Ο καλλιτέχνης δε δίνει έμφαση τόσο στο περιεχόμενο όσο στην εικόνα της γραφής, γιατί είναι η ορμή, το μέγεθος και η εμφάνιση της γραφής που μας επιτρέπει να σχηματίσουμε γνώμη για την ταυτότητα, τον χαρακτήρα και την ψυχική κατάσταση του εκάστοτε συγγραφέα.

Η δεύτερη ενότητα των έργων που θα παρουσιαστούν αποτελείται από αριστουργηματικά κομμάτια σε χαρτόνι, τα οποία είναι στοιχεία αντικείμενων και για να τα ζωγραφίσει ο καλλιτέχνης πρέπει να αποκοπούν, να μειωθούν σε μία διάσταση και να επανατοποθετηθούν σε ένα νέο πλαίσιο έπειτα από την εικαστική διαδικασία στα οποία τα υποβάλλει.

Την έκθεση αυτή ο Jean Noel Schramm την αφιερώνει στα παιδιά του Paloma, που έζησε για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην Αθήνα, Magnus, Lionel και Josephine.

Επικοινωνία:
210 3621601
Τόπος: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων - Αίθουσα "Γύζης"
Πηγή:http://www.cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου