Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Αφιέρωμα στην ποιήτρια και ζωγράφο Ετέλ Αντνάν


Το ντοκιμαντέρ της Βουβούλας Σκούρα «Ετέλ Αντνάν-Εξόριστες λέξεις» θα ταξιδέψει στο Λίβανο στο πλαίσιο του αφιερώματος για την Ελληνολιβανέζα ποιήτρια και ζωγράφο Ετέλ Αντνάν που θα πραγματοποιηθεί στη Βηρυτό από τις 12-17 Μαϊου.

Η κοσμοπολίτισσα Ετέλ Αντνάν μεγάλωσε μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Γεννήθηκε το 1925 στη Βηρυτό από Ελληνίδα μητέρα με καταγωγή από τη Σμύρη και Σύρο πατέρα, ενώ σπούδασε φιλοσοφία στη Σορβόννη, στο Μπέρκλεϊ και στο Χάβαρντ.

Στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων για την Ετέλ Αντνάν στη Βηρυτό, θα προβληθεί η ταινία της Βουβούλας Σκούρα με επίκεντρο το έργο και τη ζωή της γνωστής ποιήτριας και εικαστικής καλλιτέχνιδας. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αποσπάσματα από συνεντεύξεις της ανήσυχης δημιουργού με την σκηνοθέτιδα στο Παρίσι και την Σκόπελο.

Το πορτρέτο της Αντνάν σκιαγραφείται κυρίως μέσα από την αλληλογραφία της με τον καθηγητή ιστορίας Φαουάζ Τραμπουλσί. Το σύνολο των επιστολών τους έχει αποτυπωθεί στο βιβλίο «Γράμματα στον Φαουάζ».

Η ταινία της Βουβούλας Σκούρα έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει βραβευτεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2008) και θα προβληθεί από την ΕΤ-1 την Κυριακή 16 Μαΐου στις 9 το βράδυ.
Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου