Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Βιβλίο και Σύγχρονη Τέχνη στη φετινή Art Athina


H Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης, Art Athina επιστρέφει με τη 16η διοργάνωσή της από τις 13 μέχρι τις 16 Μαΐου στο Γήπεδο Τάε Κβον Ντο του Φαλήρου. Φέτος, μάλιστα, κρατάει και μια έκπληξη στο τσεπάκι. Χωρίς να έχει πληγεί καθόλου από την παγκόσμια οικονομική κρίση, η καλλιτεχνική δημιουργία φέτος συναντά το βιβλίο και μαζί θα γεμίσουν για τέσσερις ημέρες το χώρο της διεθνώς καταξιωμένης φουάρ.

Περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες θα εκθέσουν τα έργα τους σε 58 γκαλερί-εκπροσώπους 11 χωρών (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Τουρκία) ενώ 42 φορείς που σχετίζονται με τη σύγχρονη τέχνη θα παρουσιάζονται στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης (μουσεία, ιδρύματα, εκδόσεις τέχνης και μέσα). Αρκετές νέες συμμετοχές ελληνικών και ξένων γκαλερί ανακοινώθηκαν για την φετινή διοργάνωση ενώ πολλές είναι και αυτές που συμμετέχουν για πολλοστή φορά.

Από το 1993 που θεσμοθετήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης με σκοπό την παρουσίαση επιλογών από τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή, η Art Athina ανέδειξε νέες καλλιτεχνικές τάσεις και παρείχε έγκυρη ενημέρωση για τις εξελίξεις στα διεθνή εικαστικά δρώμενα. Κάθε χρόνο με όλο και περισσότερους πιστούς οπαδούς, η Art Athina μεταμορφώνει για λίγες μέρες την πόλη σε καλλιτεχνική σκηνή γεμάτη δυναμισμό.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, θα φιλοξενηθεί και μια έκθεση-έκπληξη με θέμα «Βιβλία Ελλήνων Καλλιτεχνών: Σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες» σε επιμέλεια Μαρίας Α. Αγγελή. Η παράλληλη αυτή δράση θα δώσει στον επισκέπτη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με βιβλία-έργα Τέχνης και θα ρίξει φως σε αυτή την άγνωστη σε πολλούς, καλλιτεχνική παραγωγή.

Και για να μην ξεχάσουμε την ημερομηνία, το πολυκατάστημα Αttica στολίστηκε με έργα σύγχρονης δημιουργίας. Με θέμα την Art Athina 2010, το κεντρικό πολυκατάστημα έχει δημιουργήσει από τις 26 Απριλίου μία αποκλειστική βιτρίνα και έτσι όσοι περπατάνε στην οδό Πανεπιστημίου, μέχρι τις 15 Μαΐου δεν θα ξεχάσουν με τίποτα το φετινό ραντεβού τους με τη σύγχρονη Τέχνη στο Φάληρο.

Πληροφορίες: Art Athina, 13 – 16 Μαΐου, Κλειστό Π. Φαλήρου Γήπεδο Ταε Κβον Ντο, Ολυμπιακά Ακίνητα, Μωραϊτίνη 2, Π. Φάληρο, www.art-athina.gr. Εισιτήριο 5, 10 ευρώ.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου