Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

«Τεχνηέντως»: Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Σπυριδάκη


Τη δεύτερη ατομική της έκθεση, με τίτλο «Τεχνηέντως», πραγματοποιεί η Ειρήνη Σπυριδάκη στον πολυχώρο Gallery Café στο Μοναστηράκι. Η έκθεση θα έχει διάρκεια από 8 έως 30 Μαΐου 2010 και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2010, ώρα 20:30.

Ελαιογραφίες, ακρυλικά και έργα μικτής τεχνικής με έντονα χρώματα, δυναμικές φόρμες και αμφίσημους τίτλους, συνθέτουν τη συλλογή των έργων που θα παρουσιαστούν.

Η Ειρήνη Σπυριδάκη σημειώνει για το έργο της:
“Η γκρίζα και σκυθρωπή πραγματικότητα είναι εκείνη που μας υπαγορεύει να την απαρνηθούμε. Οι έντονοι χρωματικοί τόνοι της εικαστικής εμπειρίας, υποτασσόμενοι στην ανάγκη δημιουργίας ενός φαντασιακού νέου περιβάλλοντος, μάχονται να ξορκίσουν την ωχρότητα της ψυχικής διάθεσης. Η δυναμική των χειρονομιακών γραμμών γεννά ανάγλυφες επιφάνειες στον καμβά, που μοιάζει να διαρρηγνύουν τη στατικότητα της σκέψης. Οι λιτές φόρμες, απογυμνωμένες από περιττές λεπτομέρειες, πάλλονται για να αποδιώξουν την όποια επιτήδευση, πόσο μάλλον την εκζήτηση του σύγχρονου οπτικού βιώματος. Η ονειρική σύνθεση αγωνιά να αποκτήσει εν τέλει τη δική της νομοτέλεια…”

Gallery Café
Πεζόδρομος Αδριανού 33, Μοναστηράκι
Στάση ΜΕΤΡΟ / ΗΣΑΠ Μοναστηράκι
Τηλ.: 210-3249080

Λίγα λόγια για τη ζωγράφο

Η Ειρήνη Σπυριδάκη γεννήθηκε το 1978 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, έκανε μεταπτυχιακά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ιστορίας Μοντέρνας Τέχνης. Μαθήτευσε στο εργαστήρι ζωγραφικής του Αζαρία Μαδανιάν, λέκτορα αισθητικής αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς και πανελλήνιες ομαδικές εκθέσεις, αποσπώντας διακρίσεις σε διαγωνισμούς.

Είναι μέλος της Ελληνογαλλικής ένωσης καλλιτεχνών “NAUTE” (New Artists’ Union Travelling Through Europe), καθώς και της ομάδας καλλιτεχνών “Mediterranean Artists”. Παράλληλα μετέχει στη συντακτική ομάδα του περιοδικού τέχνης http://www.artmag.gr. Συλλογή των έργων της εκτίθεται στο δικτυακό τόπο www.spyridaki.gr .

Πηγή:http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου