Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ένα «δάσος» από φωτογραφίες στην καρδιά της Αθήνας


Έκθεση φωτογραφίας - φωτογράφος άγριας φύσης

Η κορυφαία έκθεση φωτογραφίας άγριας φύσης έρχεται για τέταρτη φορά στην Ελλάδα, στο CityLink 3 – 30 Μαΐου 2010.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός φωτογραφίας άγριας φύσης διοργανώνεται από το περιοδικό Wildlife Magazine του BBC και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τού Λονδίνου. Ο μακροβιότερος εν ενεργεία και πιο φημισμένος διαγωνισμός στο είδος του, συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα πιο σημαντικά ονόματα στη φωτογραφία της φύσης και ολοκληρώνεται με μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που μετά περιοδεύει σε όλο τον κόσμο. Η φετινή έκθεση που παρουσιάζεται σε 45 χώρες, περιλαμβάνει τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν μέσα από 43.135 συμμετοχές προερχόμενες από 94 χώρες και παρουσιάζουν τη δουλειά τόσο επαγγελματιών όσο και ερασιτεχνών φωτογράφων.

Η συλλογή καλύπτει μεγάλο εύρος θεμάτων και ύφους-πορτρέτα, συμπεριφορές και περιβαλλοντικές περιγραφές έως και αφηρημένες φωτογραφίες φύσης και εξυμνεί τη λαμπρότητα, το δράμα και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη. Υπογραμμίζει την ομορφιά, το χρώμα και τη μορφή μαζί με τις ανεπανάληπτες στιγμές της ζωικής συμπεριφοράς και του τοπίου. Οι κορυφαίοι στον κόσμο φωτογράφοι άγριας φύσης απεικονίζουν το χυμό, την ουσία ύπαρξης ζώων ή φυτών, αιχμαλωτίζοντας την ομορφιά της στιγμής, δίνοντας σας την αίσθηση «ήμουν κι εγώ εκεί».

Η ελληνική έκθεση διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τις εκδόσεις Polaris. Η έκθεση θα παρουσιαστεί και πάλι με τον πλέον θεαματικό τρόπο καθώς οι φωτογραφίες θα είναι σε διαφάνειες τοποθετημένες σε ειδικές θήκες και θα φωτίζονται εσωτερικά (light boxes) με εντυπωσιακό αποτέλεσμα όσον αφορά στην απόδοση των χρωμάτων και στη δημιουργία "ατμόσφαιρας" στην έκθεση.

Από τις 3 και μέχρι τις 30 Μαΐου 2010 δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες, λεοπαρδάλεις και εξωτικά πουλιά κάνουν κατάληψη στο κέντρο της Αθήνας, στη στοά Σπυρομήλιου, Βουκουρεστίου 3 (City Link).

Μέσα από την ιδιαίτερη εκφραστική τέχνη των φωτογραφιών που διακρίθηκαν στον φετινό διαγωνισμό το ελληνικό κοινό προσκαλείται να ανακαλύψει την ομορφιά, τη μοναδικότητα, αλλά και το εύθραυστο και αναντικατάστατο της άγριας φύσης.

Η έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό με ώρες λειτουργίας 10.00 - 24.00 όλη την εβδομάδα.


Περισσότερες πληροφορίες: www.faf.gr

POLARIS ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΒΙΒΛΙΑ-MULTIMEDIA

Ναυαρίνου 17 106 81 Αθήνα

τηλ. 210 3836482 fax 210 3807608

www.polarisekdoseis.gr

info@polarisekdoseis.gr
Πηγή:http://www.zougla.gr

1 σχόλιο: