Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ο ζωγράφος Marilyn Manson εκθέτει στην Αθηναΐδα



Το ακούσαμε πριν λίγο καιρό σαν φήμη και δεν το πολυπιστέψαμε! Κι όμως, ο αμφιλεγόμενος Αμερικανός μουσικός Marilyn Manson θα επισκεφθεί την Αθήνα με την ιδιότητα του ζωγράφου, αφού από τις 21 έως τις 25 Απριλίου, ο Πολυχώρος "Αθηναΐς" στο Βοτανικό θα φιλοξενήσει πρωτότυπα έργα του.

Τον απολαύσαμε live στη Μαλακάσα και η λέξη "εκκεντρικός" είναι ίσως αδύναμη για να περιγράψει την pro-death περσόνα του. Στην Αθηναΐδα όμως ο ανδρόγυνος Μέριλιν Μάνσον δεν θα κάνει νεο-goth performance με δερμάτινο στριγνκ και αξεσουάρ μπόντατζ ... στην Αθηναΐδα θα παρουσιάσει ζωγραφικά έργα σε ακουαρέλες και ακρυλικό σε χαρτί, λιθογραφίες και αφίσες.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό HOMME αποκάλυψε ότι η πρώτη του δουλειά ως ζωγράφου ήταν στο μαγαζί με έπιπλα του πατέρα του. Αφού απέτυχε να γίνει πιτσαδόρος βάλθηκε να χρωματίσει τους τοίχους της οικογενειακής επιχείρησης! Όταν μετακόμισε στο Χόλιγουντ, αγόρασε πινέλα και χαρτί και δημιούργησε τα πρώτα του πορτρέτα, τον καιρό που ηχογραφούσε το "Mechanical Animals". H πρώτη του έκθεση "The Golden Age of Grotesque" έλαβε χώρα το 2002 στο Λος Άντζελες.

Ο ζωγράφος Μάνσον χρησιμοποιεί φωτεινά χρώματα για να απαλύνει τον πόνο, αν και δεν πιστεύει ότι έχει ζωγραφίσει ποτέ κάτι χαρούμενο. Αισθάνεται όμως ότι είναι ρομαντικός και όχι νιχιλιστής, τίτλο που σπεύδουν να του φορτώσουν όσοι τον κρίνουν λόγω εμφάνισης και στίχων.

Σχολιάζοντας τον τίτλο της έκθεσής του "Hell, etc" λέει ότι προσδιορίζει τη ζωή (!) και την τέχνη του. Έβρισκε πάντα τη λέξη "etcetera" (και τα λοιπά) ενδιαφέρουσα - όσο για τη λέξη Κόλαση, ούτε λόγος!! Αν και ποτέ δεν είχε κάποιο αγαπημένο ζωγράφο παραδέχεται ότι τα έργα του Γερμανού εξπρεσιονιστή Egon Schiele τού προκαλούν μια περίεργη έλξη.

Την επιμέλεια της παρούσας έκθεσης έχει αναλάβει η Art Modern Gallery, που εκπροσωπεί τα εικαστικά έργα τέχνης του Manson.

Info:
Marilyn Manson "Hell, etc"
Χώρος: Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς (Καστοριάς 34 - 36, Βοτανικός, Αθήνα)
Διάρκεια Έκθεσης: 21- 25 Απριλίου 2010
Ώρες λειτουργίας: 10:00 -22:00


Χριστίνα Τσατσαράγκου
Πηγή:http://new.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου