Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Η βυζαντινή τέχνη στο πέρασμα των αιώνων


Στο πνεύμα των ημερών, θα παρουσιαστεί τη Μ. Δευτέρα, 29 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γ. Καρύδης» του δήμου Φιλοθέης, η έκθεση αγιογραφίας της εικαστικού Τίνας Μάσχα, με τίτλο «…στο πέρασμα των αιώνων».

Σ’ αυτή την έκθεση, η Μάσχα, διεισδύει στο βυζαντινό κόσμο της εικονογραφίας αναπαράγοντας τον με μία σύγχρονη μεταβυζαντινή προσέγγιση.

Η ίδια, η εικαστικός, γράφει για την βυζαντινή τέχνη: «Μπορεί να «εξελιχθεί» ως λατρευτικό μέσο; Ένα λατρευτικό μέσο που δεν θα έχει σύνορα, που δεν θα πρέπει να προσαρμόζεται σε διαφορετικές κουλτούρες – χρώματα. Που στον άκρατο καταναλωτικό ρυθμό του σήμερα, τον πνευματικό κανιβαλισμό και τον ανεκπαίδευτο εγκέφαλο, που απροστάτευτος στα όποια «μικρόβια» του σπέρνουν οι υλιστικές σειρήνες νοσεί. Θα γίνει βοήθημα;

Θα μπορέσει, ν’ ανοίξει τον δίαυλο επικοινωνίας με το Θείο προσπερνώντας τα κατώτερα συναισθήματα να προσεγγίσουμε τον εσωτερικό μας εαυτό μέσω της κάθαρσης;

Αποτέλεσμα: Χρώμα και Φόρμες Με ζητούμενο; Την ανύψωση, έστω και κατ’ ελάχιστο από την φθαρτή υλική μας φύση και το ταξίδι για το μεγάλο Πέρασμα στο φως της ψυχής, που είναι για τον καθ’ ένα μοναδικό».

Πληροφορίες: Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό από τη Μ. Δευτέρα, 29 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γ. Καρύδης» του δήμου Φιλοθέης (Αριάδνης 13 & Νιόβης) και θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου 2010. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 11.00-13.00&18.00-21.00, Δευτέρα 18.00-21.00 Σάββατο 11.00-13.00, τηλ. Επικοινωνίας: 22910-71336.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου