Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Jolanda Carbajales...


Έκθεση / Εικαστική εγκατάσταση



Στη Gallery ΙΑΝΟS (Αριστοτέλους 7), πραγματοποιούνται τα εγκαίνια ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής και χαρακτικής των JOLANDA CARBAJALES, JULIASTANKOVA, PLAMENA DOYCEVA, ΓΙΩΡΓΟY ΚΟΡΔΗ.

Διάρκεια έκθεσης: 9/3-27/3

Η συνάντηση των τεσσάρων εικαστικών έγινε αρχικά στο διαδίκτυο, σε διεθνείς ιστοσελίδες, όπου παρουσιάζεται δουλειά τους. Κοινό τους στοιχείο η αγάπη για την τέχνη, για την καθαρότητα της γραμμής, μιας και οι τρεις τους είναι και χαράκτες, καθώς και η δομική λειτουργία του χρώματος και κυρίως η ανθρωποκεντρικότητα στο θεματολόγιο της δουλείας τους.

Σε μια εποχή κατά την οποία το αφηρημένο ή το ακατέργαστο κερδίζει έδαφος και μηχανές κατασκευαστές τείνουν να εκφυλίσουν την δημιουργική εικονικότητα, οι τέσσερεις εικαστικοί, από την Ισπανία, την Βουλγαρία και την Ελλάδα, έρχονται στην Gallery IANOS για να επικοινωνήσουν με το ελληνικό κοινό, καταθέτοντας ταυτόχρονα την ελπίδα, ότι η στέρεα τέχνη δεν είναι παρωχημένο γεγονός κι ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για μια τέχνη που θα έχει στο επίκεντρο της την ανθρώπινη ύπαρξη και την περιπέτειά της.

Ότι υπάρχει πάντα καιρός για μια τέχνη που θα πλάθει με το χρώμα και θα αφηγείται τη ζωή, με την πλαστική λειτουργία της γραμμής και της φωτοσκίασης.
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου