Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Έκθεση φωτογραφίας με "φόντο" τη Νέα Υόρκη στο Μουσείο Μπενάκη


Hopes, Dreams and Hard Times. Ελπίδες, Όνειρα και Δύσκολες Εποχές, είναι το μήνυμα που στέλνουν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα πρόσωπα που συστήνονται μέσα από την έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Λαμπροβασίλη, στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, από την Τετάρτη 24 του μηνός.

Πορτρέτα 150 Νεοϋοκέρζων, διαφορετικών επαγγελμάτων, κοινωνικών και φυλετικών προελεύσεων, φωτογραφίζονται στο περιβάλλον της επιλογής τους, εκφράζοντας παράλληλα την άποψή τους στον δημοσιογράφο Αχιλλέα Πεκλάρη για τρία επίκαιρα θέματα: την εκλογή του πρώτου αφροαμερικανού προέδρου, την οικονομική κατάρρευση και την πραγματικότητα στη Νέα Υόρκη μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Η έκθεση και το βιβλίο που τη συνοδεύει παρουσιάζουν μια εσωτερική ματιά στο μικρόκοσμο των κατοίκων της πόλης-θρύλου.

Κατά την πραγματοποίηση του σχεδίου αυτού έχουν τηρηθεί από τους δημιουργούς -μόνιμοι κάτοικοι της Νέας Υόρκης και οι δύο- τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της Νέας Υόρκης. Με τον τρόπο αυτό, εκτός από την ποικιλία σε επαγγέλματα, ιδιότητες και προσωπικές διαδρομές, επιτυγχάνεται και η αντιπροσωπευτικότητα στο δείγμα, με 35% λευκούς, 27% λατινοαμερικανούς, 25% αφροαμερικανούς και 13% ασιάτες.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Απριλίου.
Πηγή:http://culture.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου