Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Εβδομάδα σύγχρονης Τέχνης στη Νέα Υόρκη


Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ εγκαινίασε την Τρίτη 2 Μαρτίου, την εβδομάδα σύγχρονης Τέχνης στη μεγαλούπολη, όπου γκαλερί απ’ όλον τον κόσμο θα συμμετέχουν σε μία δεκάδα και πλέον καλλιτεχνικών εκθέσεων, με κορωνίδα όλων αυτήν το Armory Show.

Ο ενθουσιασμός των εμπόρων τέχνης έχει επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, καθώς τα μπόνους που διατίθενται στα στελέχη στα τέλη του έτους αναβαθμίσθηκαν: 20,3 δισ. δολάρια διανεμήθηκαν στις αρχές του χρόνου, αύξηση κατά 17% εν σχέσει με πέρυσι, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Νέας Υόρκης Τόμας ντι Νάπολι.

«Η Νέα Υόρκη φιλοξενεί μία από τις πλουσιότερες και πιο διαφοροποιημένες καλλιτεχνικές κοινότητες στον κόσμο, και η επιτυχία των καλλιτεχνικών εκθέσεων συνεχίζει να αυξάνει, αυτή τη χρονιά αναμένουμε η οικονομική δραστηριότητα γύρω από αυτά τα γεγονότα να φθάσει τα περίπου 44 εκατ. δολάρια», τόνισε ο Μπλούμπεργκ, εγκαινιάζοντας την Έκθεση της Ένωσης Αμερικανών Εμπόρων Τέχνης (ADAA), ένα από τα γεγονότα του προγράμματος των εκθέσεων.

Το επιστέγασμα όλης της εκθεσιακής εβδομάδας είναι το Armoury Show, που ανοίγει τις πόρτες του την Πέμπτη στις αποβάθρες 92 και 94 στον Ποταμό Χάντσον, δυτικά του Μανχάταν, με την παρουσία 289 εκθετών από 30 και πλέον χώρες, πλήθους συλλεκτών και κριτικών τέχνης απ’ όλον τον κόσμο.

Οι θεατές θα μπορέσουν να θαυμάσουν -και εάν ενδιαφέρονται να αγοράσουν-μεταξύ όλων των άλλων εκθεμάτων και έναν πίνακα του βέλγου υπερρεαλιστή ζωγράφου Ρενέ Μαγκρίτ με ημερομηνία 1954, με προτεινόμενη τιμή αγοράς τα 5 εκατ. δολάρια, αλλά και πιο προσιτούς πίνακες από σύγχρονους κινέζους, ρώσους, γερμανούς, ή ιταλούς ζωγράφους.

Εξόν από τις εκθέσεις του Armory Show και της ADAA, δεκάδες άλλα γεγονότα έχουν προγραμματισθεί την ίδια περίοδο, μεταξύ αυτών και δύο εθνικές εκθέσεις, «Η Ολλανδική Τέχνη Σήμερα», που αφορά τα σύγχρονα καλλιτεχνικά ρεύματα στην Ολλανδία, και η «Έκθεση Κορεατικής Τέχνης», που για πρώτη φορά διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή 100 καλλιτεχνών από 24 νοτιοκορεάτικες γκαλερί.
Πηγή:http://culture.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου