Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Έκθεση "Χάος" με δημιουργίες ομογενών καλλιτεχνών


Δημιουργικό "χάος" επικρατεί στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης. Πρόκειται για μία έκθεση ομογενών δημιουργών. Η Έλλη Ιωάννου, φωτογράφος, η Χριστίνα Λειβαδίτη, σχεδιάστρια μόδας και η Νικόλ Πολέντα, σχεδιάστρια κοσμημάτων, εμπνεύστηκαν από την έννοια του χάους, όπως αυτή απορρέει από την ελληνική μυθολογία. Τα εκθέματα είναι φωτογραφίες, κοσμήματα και ρούχα τριών επιτυχημένων ομογενών δημιουργών.

Η Έλλη Ιωάννου έχει στο ιστορικό της αναρίθμητες επιτυχίες. Η δουλειά της έχει αποσπάσει το βραβείο της καλύτερης φωτογραφίας μόδας στους διαγωνισμούς «Φωτογραφίας Μόδας BMW στη Μελβούρνη» και «Px3 στο Παρίσι» και βρέθηκε ανάμεσα στις πέντε καλύτερες του διαγωνισμού «Β&W της Μεγάλης Βρετανίας». Φωτογραφίες της Έλλης έχουν φιλοξενηθεί σε αμέτρητα περιοδικά όλου του κόσμου, όπως το "Marie Claire", το "Αustralian Style" και το "Votre Beaute" της Ελλάδας.

Η επίσης ομογενής Χριστίνα Λειβαδίτη, που παρουσιάζει μία σειρά δημιουργιών της από ρούχα υψηλής ραπτικής, έχει κι αυτή στο ιστορικό της πολλές επιτυχίες. Το 2007 στον παγκόσμιο διαγωνισμό «International Bata Shoe Competition» κατάφερε να βρεθεί μέσα στις 20 καλύτερες σχεδιάστριες του κόσμου, ενώ τον Νοέμβριο του 2009 μία σειρά από δημιουργίες της, που έφεραν το τίτλο "Η Γλώσσα του Ρομαντισμού", επιδείχθηκαν στις πασαρέλες της Μελβούρνης, μέσα από τη διοργάνωση του «Melbourne Spring Fashion Week». Σε λίγες μέρες, η νέα δουλειά της Χριστίνας θα βγει και πάλι στις πασαρέλες της Μελβούρνης, καθώς την επέλεξαν από το Φεστιβάλ Μόδας της Λορεάλ «L'Oreal Φεστιβάλ Μόδας του 2010».

Η Νικόλ Πολέντα, η ομογενής σχεδιάστρια κοσμημάτων με αφετηρία έμπνευσης την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική, παρουσιάζει στην έκθεση κοσμήματα που παίζουν όχι μόνο με τα διαφορετικά υλικά που χρησιμοποιεί, αλλά και τα χρώματα.

Η Νικόλ, η οποία αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει το διδακτορικό της στο σχεδιασμό κοσμημάτων, έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Diana Morgan Gold & Silversmithing» και το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό «Contemporary Wearables 2009».

του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη

Πηγή:http://culture.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου