Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Εγκαινιάζεται το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης»


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια εγκαινιάζεται επισήμως σήμερα το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει σειρά εκδηλώσεων.

Σήμερα, από τις 3 το μεσημέρι το Πολιτιστικό Κέντρο θα είναι ανοιχτό για το κοινό, ώστε να περιηγηθεί στους χώρους του, να επισκεφθεί Έκθεση Κοστουμιών και Φωτογραφίας από το έργο του Μιχάλη Κακογιάννη και να παρακολουθήσει τρία σχετικά ντοκιμαντέρ.

Μετά τα εγκαίνια θα γίνει προβολή κινηματογραφικών αποσπασμάτων από έργα αρχαίας τραγωδίας, σε σκηνοθεσία Μ. Κακογιάννη (Ιφιγένεια, Τρωάδες, Ηλέκτρα).

Παράλληλα θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Μ.Κακογιάννη: Αμλετ ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Κοριολανό ερμηνεύει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ρωμαίος και Ιουλιέτα (νέα σκηνοθεσία Μ. Κακογιάννη ειδικά για τα εγκαίνια, η σκηνή στο μπαλκόνι) ερμηνεύουν οι νέοι ηθοποιοί: Κατερίνα Γερονικολού, Φώτης Καράλης.

Η πρόσβαση στο Θέατρο θα γίνεται με πρόσκληση λόγω περιορισμού της χωρητικότητας της αίθουσας.

Στους τέσσερις ορόφους του, το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος διαθέτει αμφιθέατρο 330 θέσεων, αίθουσα κινηματογράφου 120 θέσεων, μικρή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπως και εκθεσιακό χώρο.

Στο κέντρο λειτουργούν δύο καφέ–μπαρ, εστιατόριο (κλειστό και υπαίθριο) και το πωλητήριο του Ιδρύματος.

Το Κέντρο Πολιτισμού βρίσκεται στον Ταύρο, Πειραιώς 206.

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή:http://www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου