Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Έκθεση φωτογραφίας “Dream Flow” του Γιώργου Χριστάκου


“Dream Flow” είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Γιώργου Χριστάκου, που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 10 Μαρτίου, στο “Αγγέλων Βήμα”.

Η έκθεση αυτή θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ένα παιχνίδι ψευδαισθήσεων, όπου ο χρόνος μπαίνει σε άλλη διάσταση, καθώς η αίσθηση της κίνησης εντάσσεται στην εικόνα. Τα αντικείμενα ρέουν στο φως, τα σώματα διαχέονται στο χώρο σε μια ζωγραφική ατμόσφαιρα, μ’ έναν ομιχλώδη τρόπο!

Η καθημερινότητα παρουσιάζεται με μια διαφορετική οπτική αντίληψη, αδιαφορώντας για την πιστή και αντικειμενική αναπαράστασή της. Ο θεατής αφήνει τον κόσμο της αδιάφορης και ασφυκτικής πολλές φορές καθημερινότητας για να παρασυρθεί μέσα στον παράξενο και μαγικό κόσμο των ονείρων!

Έτσι, η σχέση με τη “γήινη” πραγματικότητα γίνεται προσωπικό θέμα του καθενός, μακριά από κάθε έλεγχο και προσανατολισμό της σκέψης.

Αυτό άλλωστε ήταν και το όνειρο του Γιώργου Χριστάκου, μετά από 20 χρόνια στο χώρο των επιχειρήσεων. Να πετύχει μέσα από τη φωτογραφία, ν’ απεγκλωβιστεί από το αποστειρωμένο επιχειρησιακό περιβάλλον, να αναθεωρήσει εντελώς τον τρόπο ζωής του και ο ορθολογισμός – κυρίαρχο στοιχείο ττου τρόπου σκέψης του όλ’ αυτά τα χρόνια - να δώσει τη θέση του σε μια πιο συναισθηματική προσέγγιση των καταστάσεων, απελευθερώνοντας τη φαντασία και χαρίζοντάς του απόλυτη ελευθερία έκφρασης.

Η φωτογραφία είναι πλέον η μόνιμη ενασχόλιση του, αφού τα τελευταία χρόνια κινείται επαγγελματικά κυρίως στον καλλιτεχνικό χώρο και η έκθεση “Dream Flow” αποτελεί σίγουρα για τον Γιώργο Χριστάκο, τον πρώτο σταθμό ενός συναρπαστικού ταξιδιού που πριν λίγο ξεκίνησε.

Εγκαίνια : Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010
Ώρα : 9:00 μ.μ.
Χώρος : “Αγγέλων Βήμα”, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, τηλ. 210 5242211 - 213
Διάρκεια : 10 Μαrρτίου – 11 Απριλίου 2010
Πηγή:http://www.zougla.gr

2 σχόλια: