Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Το ταξίδι

Το ΜΙΕΤ παρουσιάζει την έκθεση «Το Ταξίδι».11 εικαστικοί και designer εκθέτουν μαζί με φοιτητές τους στο Μέγαρο Εϋνάρδου, Αγίου Κωνσταντίνου 20 & Μενάνδρου.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, εργαστήρια του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ δούλεψαν πάνω στην κοινή θεματική του ταξιδιού.

Σήμερα παρουσιάζονται έργα, καλλιτεχνικά και design, καθηγητών και φοιτητών. Στα έργα αυτά, που είναι συχνά αποτέλεσμα μιας δημιουργικής ώσμωσης, φαίνεται να αναδύονται κάποιες κοινές, ανά εργαστήριο, κατευθύνσεις σχετικές με τις συζητήσεις, τη δημιουργική διαδικασία, την αλληλεπίδραση μεταξύ φοιτητών και δασκάλων. Το εγχείρημα αυτό αποτέλεσε για όλους τους δημιουργούς, εικαστικούς και designers, ένα ταξίδι – ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, με αναφορές στο τοπικό ή το παγκόσμιο, στο παρόν ή το παρελθόν, ταξίδι άλλοτε πραγματικό και βιωμένο –από τον ίδιο τον δημιουργό ή από κάποιον άλλον– και άλλοτε ουτοπικό, στη σφαίρα της φαντασίας, που μας μεταφέρει ενίοτε σε μύθους αρχετυπικούς ή/και στο υποσυνείδητο και τους αρχέγονους φόβους.

Αν και όλοι –δάσκαλοι και σπουδαστές– αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ψηφιακής εικόνας, η διαφορετική για τον καθένα προσέγγιση, συνδυασμένη με το προσωπικό ύφος και τις εκάστοτε δημιουργικές αναφορές, συνθέτει ένα ποικιλόμορφο σύνολο έργων, που αποτυπώνει, εικαστικά και ψυχογραφικά, τη σύγχρονη πραγματικότητα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Διάρκεια έκθεσης:
Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου έως Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Ωράριο λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή: 12.00 – 18.00
Σάββατο: 11.00 – 17.00

Συμμετέχοντες φορείς και Καλλιτέχνες :

Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας
Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες:
210 3234267, 210 5223101 (ώρες λειτουργίας έκθεσης)



ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πηγή:
http://www.miet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου