Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αρχίζει στην Τεχνόπολη το Athens Photo Festival 2012

 

Έως την Κυριακή 4 Νοεμβρίου

Με νέες ιδέες και προσανατολισμό στη σύγχρονη διεθνή φωτογραφία, 21 παράλληλες φωτογραφικές εκθέσεις σε χώρους τέχνης της Αθήνας και στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, συμμετοχή καλλιτεχνών από 28 χώρες, καθώς και ένα ευρύ φάσμα δράσεων –Διεθνές Φόρουμ Photo Voices, Φωτογραφικός Μαραθώνιος, προβολές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πρόγραμμα Performance, ειδικές ξεναγήσεις- διεξάγεται έως τις 4 Νοεμβρίου 2012, το Athens Photo Festival 2012.

Ο βασικός κορμός του εκθεσιακού προγράμματος υπό τον γενικό τίτλο “Art/Doc Intersection” ενισχύει τον αισθητικό και κοινωνικό διάλογο, διασταυρώνοντας επιλεγμένες καλλιτεχνικές πρακτικές που ακροβατούν ανάμεσα στην καλλιτεχνική φωτογραφία και τη φωτογραφία ντοκουμέντου και χαρακτηρίζονται για την ιδιαιτερότητα και τη ζωτικότητά τους.
Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας ,παρουσιάζει, για πρώτη φορά, το Photo Voices. Με γενικό μότο “We Speak Photography” και την πεποίθηση ότι οι εμπνευσμένες φωνές πρέπει να μιλούν και να ακούγονται ειδικά σε καιρούς αβεβαιότητας, 8 καταξιωμένες προσωπικότητες από διαφορετικές χώρες, με κοινή γλώσσα τη φωτογραφία θα μοιραστούν, μέσα από μία σειρά ομιλιών και παρουσιάσεων, εμπειρίες, προβληματισμούς και ιδέες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ταυτότητα και τον ρόλο που διαδραματίζει η φωτογραφική τέχνη στη σύγχρονη κοινωνία.

Οι ομιλίες αυτές, με τη μορφή περιεκτικών παρουσιάσεων διάρκειας 30 λεπτών επιδιώκουν να αποτελέσουν μια πλατφόρμα δικτύωσης, δημιουργικότητας, έμπνευσης και ανταλλαγής ιδεών, συνθέτοντας ένα ολοήμερο πρόγραμμα. Το Photo Voices θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, τις ώρες 15:30-21:00 με τιμή εισιτηρίου 7€.

Ομιλητές: Κωστής Αντωνιάδης (GR), Stefano De Luigi (IT), William Ewing (CA), Anders Petersen (SE), Λευτέρης Πιταράκης (GR), Christian Vium (DK), Ester Vonplon (CH), Sascha Weidner (DE),

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.

Athens Photo Festival 2012

Διάρκεια: Παρασκευή 19 Οκτωβρίου-Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων :Πειραιώς 100, Γκάζι

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-22.00

Σάββατο-Κυριακή 12:00-22:00 
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου