Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΛΟΙΑΡΙΔΗΣ


Η Thanassis Frissiras Gallery παρουσιάζει από τις 5 Νοεμβρίου 2009 - 9 Ιανουαρίου 2010 την καινούργια δουλειά του Βαγγέλη Πλοιαρίδη.
«Ο Βαγγέλης Πλoιαρίδης συνθέτει, στους παλλόμενους πίνακες και ακουαρέλες του, ένα κόσμο όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά η σωματικότητα και η παράφρων επιθυμία, η οργιώδης βλάστηση και οι πλέον ταπεινωτικές χειρονομίες. Παραδίδεται στην ζωγραφική χωρίς δικαιολογίες, ψάχνοντας εκεί τόσο να εναποθέσει τις εμμονές του, όσο και να υποβάλει ένα κριτικό και διαυγές σημείο όρασης μπροστά σε έναν κόσμο που έχει στοιχεία απόλαυσης αλλά και αποτρόπαιες σκιές επίσης. Ισοπεδώνει, με την σφοδρή και ωμή ζωγραφική του, τον μύθο του καλού άγριου, εκείνη την ουτοπία που από τον Γκωγκέν, αποπνέει στην αναζήτηση του «πρωτόγονου». Με τιμιότητα και πάθος, ο Πλοιαρίδης μας υποχρεώνει να διεισδύσουμε σε μία ζούγκλα συμβόλων που είναι ο (τουριστικός) προορισμός μας και επίσης οριοθετούν τον (εκπορνευόμενο) μικρόκοσμό μας. Εδώ δεν χωρά η μελαγχολία, ούτε μπορούμε να οχυρωθούμε στον ειρωνικό τόνο: αυτό που απομένει είναι η αμηχανία.»
Fernando Castro FlοrezΟ Βαγγέλης Πλοιαρίδης είναι επίκουρος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε πλήθος δημόσιων συλλογών (Royal College of Art, British Council, Fulbright Foundation, Foundation Sana-Huja MAMCO Geneva, κλπ).
Διάρκεια έκθεσης: 5 Νοεμβρίου 2009 - 9 Ιανουαρίου 2010
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 - 14:30 και 17:30 -Τετάρτη και Σάββατο: 11:00 - 16:00.Thanassis Frissiras Gallery
Κριεζώτου 7
10671 Αθήνα
Τηλ. 210 3640-288
Πηγή http://www.os3.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου