Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Μαθήματα Κινηματογράφου με τον Ανδρέα Κατσικούδη



Μαθήματα Κινηματογράφου με τον Ανδρέα Κατσικούδη

Eντατικός Τρίμηνος Κύκλος

Μάρτιος - Μάιος 2020

Τα μαθήματα κινηματογράφου είναι ακριβά; Απαιτούνται πολλά χρόνια σπουδών; Είναι μόνο θεωρητικά; Απαιτούν εξειδικευμένο εξοπλισμό; Οι ταινίες χρειάζονται χρήματα για να γίνουν;

Εμείς δεν συμφωνούμε με τίποτα από τα προηγούμενα! Δουλεύουμε με άλλο τρόπο εδώ και χρόνια με συνέπεια και αποτελέσματα!

Σεμινάριο κινηματογράφου στην Αθήνα, στο Cinemarian!


Είναι ένα εντατικό μάθημα που δίνει τα βασικά θεωρητικά και τεχνικά εργαλεία σε όσους θέλουν να κάνουν τις ταινίες τους (ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό και τις προηγούμενες γνώσεις που έχουν). Επίσης ενδιαφέρει τις φίλες και φίλους που έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον κινηματογράφο (ηθοποιία, μακιγιάζ, διεύθυνση φωτογραφίας, μοντάζ, κριτική, αρθρογραφία σχετική, ηχοληψία, οργάνωση παραγωγής κλπ). Καταλαβαίνοντας τις βασικές αρχές αυτής της τέχνης η δουλειά τους θα γίνει πιο εύκολη και δημιουργική. Φτιάχνουμε μια ταινία μικρού μήκους για να δοκιμάσουμε στην πράξη τις τεχνικές γνώσεις που θα αποκτήσουμε.
Δείτε εδώ παραδείγματα ταινιών που έχουμε κάνει μέχρι τώρα (αν και σπουδαστικές που γυρίζονται σε ελάχιστο χρόνο κάποιες καταφέρνουν να προβληθούν και σε φεστιβάλ).

Κάθε μάθημα περιλαμβάνει παραδείγματα από ταινίες για να καταλάβουμε τι κάνουν διαφορετικοί σκηνοθέτες και γιατί, αλλά κυρίως τεχνικές γνώσεις με άμεση εφαρμογή κι ασκήσεις για να μάθουμε πώς να κάνουμε την πρώτη μας ταινία. Επίσης δίνεται υλικό για μελέτη και ασκήσεις σε εβδομαδιαία βάση για να συνεχίσει ο ενδιαφερόμενος τη μελέτη μόνος του και με στόχο καθώς γυρίζουμε όλοι μαζί την ταινία μας, να γυρίσει κι εκείνος μόνος του την πρώτη του ταινία (όσο απλή κι αν είναι).
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στις 18:30 παρουσίαση των μαθημάτων στο Cinemarian κι εγγραφές (πληρώνοντας τον πρώτο μήνα ή το σύνολο, διάρκεια παρουσίασης 45 λεπτά, κράτηση θέσης με email: akatsikoudis@yahoo.com )



Στόχος: Να μάθουμε τα βασικά εργαλεία και τον τρόπο προσέγγισης που χρειάζεται μια ταινία μικρού μήκους. Να μπορούμε να δημιουργήσουμε την πρώτη ταινία μας και στη συνέχεια να έχουμε υλικό και ιδέες για διαρκή εξέλιξη μας!

Προαπαιτούμενα: Δεν χρειάζονται προηγούμενες γνώσεις!

Εξοπλισμός: Κάτι (οτιδήποτε...) που να τραβάει βίντεο κι έναν υπολογιστή για το μοντάζ (ή εναλλακτικά θα κάνουμε μοντάζ στο κινητό μας - αν θέλουμε να κάνουμε τις προτεινόμενες ασκήσεις και να γυρίσουμε ταινία μόνοι μας – διαφορετικά τίποτα...).

Δώρο: Υλικό για μελέτη σε ότι διδαχτεί στο σεμινάριό μας (πολύ υλικό... για όλα τα θέματα!).

Ενδεικτικό πρόγραμμα

1. Γράφουμε το πρώτο μας σενάριο. Διαβάζοντας σωστά το σενάριο. Τα επίπεδα ερμηνείας του. Οι δυσκολίες κινηματογράφησης του.
2. Οργανώνοντας την παραγωγή. Διαλέγοντας συνεργάτες. Λύσεις για ταινίες χωρίς χρήματα!
3. Η κάμερα (φωτογραφική, βίντεο, κινητό). Δυνατότητες και μειονεκτήματα. Βασικές αρχές λειτουργίας.
4. Βασικά μαθήματα φωτογραφίας που αφορούν το σκηνοθέτη (φακοί, βάθος πεδίου, φως, ψηφιακός θόρυβος κλπ).
5. Οι κινήσεις της κάμερας και το καδράρισμα. Τα μεγέθη πλάνου. Πού τοποθετούμε την κάμερα και γιατί.
6. Φωτίζοντας το θέμα (φυσικός και τεχνητός φωτισμός, λύσεις για DIY φώτα).
7. Το στιλ της ταινίας. Η καλλιτεχνική διεύθυνση.
8. Αναφορά στα βασικά κινηματογραφικά είδη.
9. Βασικές αρχές διεύθυνσης ηθοποιών.
10. Εισαγωγή στην ηχοληψία και στο μιξάζ.
11. Μοντάζ και μιξάζ με τη βοήθεια υπολογιστή. Διορθώνοντας λάθη στο μοντάζ. Δουλεύοντας το Premiere Pro, αλλά και δωρεάν προγράμματα μοντάζ.
12. Προώθηση της ταινίας σε φεστιβάλ και διαδίκτυο.


Δευτέρα 9 Μαρτίου έναρξη των μαθημάτων


Τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα 18:30 - 21:00 για τρεις συνολικά μήνες. Ενώ συχνά προσθέτουμε αν χρειαστεί μερικές Δευτέρες ακόμη (αυτές χωρίς επιπλέον κόστος) για να ολοκληρωθεί η ταινία, αλλά και τα θεωρητικά. Το κόστος για κάθε μήνα είναι 50 ευρώ (αν προπληρωθούν οι τρεις μήνες 40 ευρώ,
δηλαδή 120 ευρώ στο σύνολο).

Ο Α.Κ. διδάσκει φωτογραφία για 15η χρονιά και κινηματογράφο για 8η χρονιά. Έχει συμμετοχή σε ταινίες με διάφορους ρόλους (φωτογραφία, διεύθυνση παραγωγής, βοηθός σκηνοθέτη, ηχοληψία κ.ά.) κι έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος αρκετές ταινίες μικρού μήκους με συμμετοχή σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα. Μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη φωτογραφία.

Κρατήσεις θέσεων και επιπλέον πληροφορίες στο akatsikoudis@yahoo.com

www.andreaskatsikoudis.com

Έλενα Προβατά « Ασώματες Μορφές » Χαρακτική

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση χαρακτικής της Έλενας Προβατά με τίτλο “Ασώματες Μορφές”. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου. Η έκθεση πραγματεύεται τις πρωταρχικές αξίες του ανθρώπου και τη σχέση του με τη φύση.
Ο εικαστικός, Ηλίας Κασσελάς αναφέρει: «Κάποτε, όταν ο πολιτισμός ήταν ακόμα κραυγή, ο σαμάνος-καλλιτέχνης αποφάσισε να αποτυπώσει την επιθυμία του για ένα καλό κυνήγι στους τοίχους του σπηλαίου, και σα μαγική διεργασία, να διασφαλίσει έτσι πως η πρόθεσή του αυτή θα δημιουργήσει μια σχέση συμπάθειας με τη φύση, το περιβάλλον, βοηθώντας έτσι τους κυνηγούς της φυλής να βρουν τροφή. Τα έργα της Έλενας Προβατά πάλλονται από την ίδια αυτή ανάγκη, να γεννηθεί η μορφή από το άγχος του εσώτερου ομιχλώδους παντού και να λειτουργήσει σα μοχλός επιρροής στο εξώτερο εδωδά. Κοινή θεματική των έργων της, το ζωικό και ανθρώπινο που χάνεται το ένα μες στο άλλο ερωτοτροπώντας και καταναλώνοντας. Παράγει μορφές οι οποίες, ακριβώς επειδή πλάθονται στις αρένες του ονειρικού οραματισμού (η σπηλιά του παλαιού σαμάνου-καλλιτέχνη), αποκτούν το πρόσημο του αρχετυπικού συμβόλου: τα ζώα της Προβατά δεν προσδιορίζονται από κάποια ράτσα, οι ανθρώπινες φιγούρες δεν ντύνονται με σάρκα. Αρκετές φορές, δε, ο διαχωρισμός αμφότερων καθίσταται σχεδόν αδύνατος, γεννώντας χειμερικές οντότητες πρωτόγονης κοπής και δύναμης, οι οποίες μοιάζουν να πηγάζουν από τις ίδιες πηγές συμβολιστικής ανάγκης πολιτισμών χιλιάδων και χιλιάδων χρόνων πριν. Μου είναι αδύνατο, παραδείγματος χάριν, παρατηρώντας το πώς έχει αποτυπώσει τις μορφές της των
ανθρώπινων όντων με ουρά ψαριού, να μη μου έρθει στο μυαλό ο αρχαίος μεσοποτάμιος θεός Ντάγκον. Ή οι δυο μονοτυπίες "Ο κυνηγός Ι" και "Ο κυνηγός ΙΙ", με το πτηνό και το ερπετό που μοιάζουν με τοτεμικές απεικονίσεις Αζτέκων θεών. Άλλες φορές, όπως στο "Χρόνια Πριν", με την απρόσμενη μελαγχολία που γεννούν οι ανθρώπινες μορφές με αιλουροειδή χαρακτηριστικά και την προστατευτική ζέση που δείχνει να απολαμβάνει το κτηνόμορφο βρέφος εις βάρος της κεντρικής παιδικής φιγούρας με το επίσης κτηνόμορφο κεφάλι, αισθάνεται κανείς πως γίνεται θεατής μιας παρελθοντικής ανασκόπησης της καλλιτέχνιδος που η ίδια θεωρεί πολύτιμη να επικοινωνήσει, με τον ίδιο τρόπο που το πραγματεύτηκε π.χ και ο αυστριακός εξπρεσιονιστής Όσκαρ Κοκόσκα στη "Νύμφη του Ανέμου" του.
Σώματα δονούνται και αποδομούνται, δάχτυλα μεταμορφώνονται σε κεφάλια πτηνών, αρχαϊκές ζωικές μορφές φυτρώνουν ανθρώπινα μέλη από το στόμα, ένας κύκλος από τεράστια χέρια και γκροτέσκα τσακάλια που αγκαλιάζει ένα κεφάλι ελαφιού που ντύνεται με φως: μια συνεχής κίνηση, η σιγουριά της αλλαγής, αυτό που προσφέρει η Προβατά είναι απλό και γι' αυτό πολύτιμο. Διότι, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με μια σειρά έργων τα οποία δείχνουν τόσο ξεκάθαρα πως λατρεύουν να ενδίδουν στον ατέρμονο αυτόν χορό της στιγμιαίας αλλαγής και πρωτόγονης λαχτάρας του υπάρχειν, δεν μπορείς παρά να ενδώσεις κι εσύ πλήρως».



Η Έλενα Προβατα γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας απ’ όπου και αποφοίτησε το 2012 με καθηγητές τον Γιάννη Καστρίτση στη ζωγραφική και τη Δήμητρα Σιατερλή στη χαρακτική.
Από το 2014 έως το 2019 εργάζεται ως καθηγήτρια εικαστικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Το 2016 συμμετείχε στην Έκθεση Χαρακτικής «Διαδρομές Επίγνωσης» στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος μαζί με τη Δήμητρα Σιατερλή και την Αναστασία Μικρού με συντονίστρια βιωματικής ομάδας την Ψυχοθεραπεύτρια, Αγγελική Κυβέλου. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών και έχει συμμετάσχει σε μπιενάλε ζωγραφικής και χαρακτικής καθώς και σε residential προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στην 6η ΒIENNALE Φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας, στην 1η BIENNALE Ελλήνων Σπουδαστών Χαρακτικής 2012 για Exlibris, στο διασυνοριακό πρόγραμμα καλλιτεχνικής δημιουργίας του Δήμου Νόβατσι Π.Γ.Δ.Μ. & του Δήμου Αλμωπίας στο πλαίσιο της πράξης LhiLna: Livinghistory, Livingnature του προγράμματος Ελλάδα - Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας, στην μπιενάλε DI CARTA / PAPERMADE 2. BIENNALE INTERNAZIONALE DI OPERE DI CARTA in Schio- Palazzo Fogazzaro στην Ιταλία, την έκθεση Feminale – The Womenal στην γκαλερί Gunter Grass Gallery στο Γκντανσκ και στο House of Nuremberg Gallery στην Κρακοβία της Πολωνίας. Επίσης, έχει συμμετάσχει με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών στην Έκθεση Σύγχρονη Ελληνική Χαρακτική στην 1η Thessaloniki Contemporary Art Fair και στην Ιαπωνία στον εκθεσιακό χώρο του Washi-no-Sato και στο Μητροπολιτικό Μουσείο του Τόκυο


Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι: art22, globalview, Arts & antiques, Cat is art

Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 6 - 29 Φεβρουαρίου 2020
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30
Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 16:00

Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος Λεμπέση 12, Αθήνα | metro Ακρόπολη Τηλέφωνο 211 182 38 18 www.technohoros.org | info@technohoros.org

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης στο Cinemarian Με τον Ανδρέα Κατσικούδη





Ο σουρεαλισμός και η επίδρασή του στον δυτικό πολιτισμό
Από τους ντανταϊστές και τον Αντρέ Μπρετόν στη σύγχρονη Ελλάδα και τον Μπομπ Σφουγγαράκη!

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Σε αυτή τη συνάντηση θα μιλήσουμε για το κίνημα που άλλαξε όχι μόνο την τέχνη σε όλες της μορφές αλλά και τον τρόπο σκέψης εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Από τη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ ως την Ιαπωνία και την Ελλάδα το κίνημα αυτό πέρασε σαν τυφώνας και σάρωσε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού και όχι μόνο.

Η  λέξη σουρεαλιστικός έγινε η Merriam Webster's word of the year το 2016, επειδή περιγράφει με χρήσιμο τρόπο την πραγματικότητα.

Με παραδείγματα από τις εικαστικές τέχνες, τον κινηματογράφο και τη φωτογραφία, τη λογοτεχνία, και άλλες τέχνες θα συζητήσουμε για τη φιλοσοφία του κινήματος μα περισσότερο για την επίδρασή του σε αυτές τις τέχνες, τις αισθητικές που εισήγαγε και την επιρροή του σε συγκεκριμένους καλλιτέχνες της εποχής μας. Ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης τέχνης έχει τις ρίζες του εδώ!

Οι ιδέες και οι πρακτικές του σουρεαλισμού (αρκετές είναι κληρονομιά από το DADA) δίνουν έμπνευση σε καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, αλλά και κάθε άνθρωπο που τον ενδιαφέρει η δημιουργικότητα. Στην παρουσίασή μας θα αναφερθούμε με παραδείγματα σε αρκετές από αυτές.

Η ιστορία της τέχνης μπορεί να μας κάνει να απολαμβάνουμε καλύτερα την τέχνη, να βρούμε δημιουργικές ιδέες και έμπνευση για ότι κάνουμε στη ζωή μας (ειδικά αν είμαστε οι ίδιοι καλλιτέχνες), να δούμε τις ιστορικές μας γνώσεις από μια νέα οπτική και να καταλάβουμε καλύτερα τον κόσμο γενικότερα. Η ιστορία τέχνης είναι ένας πλούσιος κόσμος συναισθημάτων, ιδεών, αισθητικών, τεχνικών, τεχνολογιών, τρόπων ζωής και ιστορικών στιγμών που επηρέασαν τον πολιτισμό μας. 

Προσοχή:

Η παρουσίαση αυτή είναι δυνατόν να θίξει  θρησκευτικά συναισθήματα, ηθικές και κοινωνικές αξίες! Ελάτε με ανοιχτό μυαλό και σουρεαλιστική διάθεση!

Πληροφορίες:
Σάββατο 18 Ιανουρίου 2020, 7:00 μ.μ. (ελάχιστη διάρκεια εκδήλωσης 2 ώρες με πεντάλεπτο διάλειμμα)
Cinemarian, Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος (πλησίον μετρό ΦΙΞ)
Είσοδος: 5 ευρώ

Παρακαλούμε να είστε τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την εκδήλωση, για να εξασφαλίσετε  θέση και να ξεκινήσουμε την ώρα μας.

www.cinemarian.grwww.cinemarian.gr

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Φώτης Κλογέρης-Αστική Εντροπία-έκθεση ζωγραφικής

Εγκαίνια: Πέμπτη 9 Ιανουαρίου,20:00[ ]Διάρκεια: 9 Ιανουαρίου-1 Φεβρουαρίου 2020 
[Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος υποδέχεται το 2020 με την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη με τίτλο «Αστική Εντροπία». Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου.       
Όπως αναφέρει ο Εικαστικός Επιμελητής και Ιδρυτής & Συντονιστής της συλλογικότητας εικαστικών καλλιτεχνών ARC -Art Revisited Collective, Πάρης Καπράλος: «Επίγονος μιας πλούσιας παράδοσης Ελληνικής Αστικής τοπιογραφίας, ο Φώτης Κλογέρης διακρίνεται για την αποτύπωση της κίνησης, την έκρηξη χρώματος, τη συνθετική δεινότητα και μια αφαιρετική προσέγγιση στις πανοραμικές απόψεις δρόμων και κτιρίων, στον θόρυβο και την κίνηση της πόλης και στη μη ευθεία απεικόνιση ανθρώπου, αλλά περισσότερο του κινητικού αποτυπώματός του, και της αίσθησης του θορύβου της πόληςΟ ζωγράφος απαντά με τον δικό του τρόπο αποδίδοντας μία σύγχρονη και αξιοπρόσεκτη άποψη», ενώ συνεχίζει: «Σήμερα, η μοναξιά και αποξένωση, η ψυχολογία των ατόμων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, ο διάλογος μεταξύ αστικού και φυσικού τοπίου ζητούν έναν νέο τρόπο αποτύπωσης και φυσικά εγείρουν νέα θέματα ενδιαφέροντος απαντώντας στους τρέχοντες προβληματισμούς και διακυβεύματα. Στην τρέχουσα σειρά έργων του Φώτη Κλογέρη η κίνηση αποτυπώνεται στον καμβά, συχνά κενή συναισθήματος ή με έναν συγκαλυμμένο λυρισμό που  αποκαλύπτει τις αντιφάσεις και τα αντικρουόμενα συναισθήματα έλξης-απώθησης που βιώνει ο άνθρωπος στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Είναι η ίδια η πόλη που ενδιαφέρει τον καλλιτέχνη, όπως «γράφει» στο ανθρώπινο συνειδητό και εγγράφεται στο συλλογικό ασυνείδητο. Το στοιχείο που καθιστά μοναδική την προσέγγιση του ζωγράφου είναι μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της χειρονομιακής ζωγραφικής και της σχέσης με το χρώμα του κολορίστα που είναι ο ζωγράφος. Μια νεο-ιμπρεσσιονιστική διάθεση αναδύεται από τα έργα του, καθώς το σημείο εστίασης της προσοχής του δεν εδράζεται σε αυτό που βλέπει το μάτι αλλά στην γενική εντύπωση που αντιλαμβάνεται το μυαλό σε πρώτη ανάγνωση. Τα έργα του περιέχουν θόρυβο, και το συνολικό αποτέλεσμα κινήσεων αντίρροπων, αμφίρροπων και χαοτικών, όπως πραγματικά συμβαίνει στις πόλεις μας, στο πλήθος των ανθρώπων που διακινούνται, διαβιούν ή απλά περνούν, εκτελώντας κάθε στιγμή συναντήσεις και μίξεις  του ιδιωτικού με τον δημόσιο χώρο. 
Σε τεχνικό επίπεδο, αν και στην ελαιογραφία σε μεγάλο βαθμό έχει ανταλλάξει τα πινέλα με τη σπάτουλα, ο Κλογέρης δεν επαφίεται  στην υπερβολική χρήση πάστας, αλλά περισσότερο στην αποτύπωση πολλαπλών επιμέρους στοιχείων με αφαιρετικό τρόπο. Στην κυριολεξία, ο θεατής υποθέτει μια λεπτομέρεια που δεν υπάρχει ή διατυπώνεται εντελώς αφαιρετικά, καθώς, εξαιτίας της άρτιας αποτύπωσης της κίνησης, το μυαλό προσθέτει στην αντίληψη του κάδρου στοιχεία που δεν βρίσκονται εκεί». 

O ζωγράφος Φώτης Κλογέρης γεννήθηκε στην Αλβανία το 1973. Σπούδασε ζωγραφική και εφαρμοσμένες τέχνες στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών των Τιράνων. Απο το 1996 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονική. Έχει δείξει τη δουλειά του σε 4 ατομικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη και έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 εκθέσεις σε όλον τον κόσμο. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Ο Φώτης Κλογέρης εκπροσωπεί την Ελλάδα (Country Leader) ως ζωγράφος στην IWS (International Watercolor Society), είναι ο αρχηγός της Αλβανικής Αποστολής Εικαστικών που συμμετέχουν στο Συμπόσιο του Fabriano σε ετήσια βάση από το 2017, εξελέγη το 2019 Αντιπρόεδρος στον ΣΚΕΤΒΕ (Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος) και συμπράττει με την Ομάδα Τεχνών ARC (Art Revisited Collective) από τον Μάιο του 2018. 

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι art22, globalview και culture now, cat is art, arts & antiques. 
Χορηγός οίνου εγκαινίων: Κτήμα Εύχαρις 
Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020, 20:00 
]Διάρκεια Έκθεσης: 9 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου 2020[Ημέρες και ώρες λειτουργ ]Τ[ρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 14:30 & 17:30 20:30[]Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 16:00[Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού 
Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος[]Λεμπέση 12, Αθήνα | metro ΑκρόποληΤηλέφωνο 211 182 38 18]www.technohoros.org | info@technohoros.org