Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Εκθεση Ζωγραφικης - Marta Biagini -"Χώροι του Νου"

Marta Biagini
Έκθεση ζωγραφικής
"Χώροι του Νου"

Όλο χρώμα τόποι, βγαλμένοι από της φαντασίας το χάδι και του ρεαλισμού τη μνήμη, συνθέτουν τον ζωγραφικό κόσμο της Marta Biagini. Υπό τον τίτλο "Χώροι του Νου", η έκθεση, μου φέρνει πρωτίστως στο νου, την αίσθηση μιας ποιητικής ευθραυστότητας, που εκφράζεται όχι με λέξεις αλλά με πινέλο και τεχνικές και υλικά ζωγραφικής. Η Μάρτα, αρχιτέκτονας επί χρόνια, ζωγράφος από παιδί, πετυχαίνει στα έργα της να ενώσει αρμονικά τις δύο μεγάλες της αγάπες. Την Αρχιτεκτονική με τους αυστηρούς της κανόνες, με την ελευθερία της καλλιτεχνικής πράξης. Σε ένα αγκάλιασμα ζεστό, μεταφυσικό, σουρεαλιστικά δοσμένο, οι όλο κίνηση Χώροι του Νου, με τα οικοδομήματα - σημεία αναφοράς, ανοίγουν τις πόρτες τους για στροβιλισμούς της σκέψης σε απέραντα ταξίδια.
Κρύβεται μέσα στα αρχιτεκτονικά αυτά οικοδομήματα, μια πλανεύτρα μαγιά. Θα έλεγε κανείς πως θυμίζουν κρησφύγετα που σε προκαλούν να τα επισκεφθείς και να περιπλανηθείς εντός, εκτός κι ολόγυρά τους. Να περπατήσεις επάνω στα ρυθμικά πλακάκια τους. Να διασχίσεις μέσα από σκάλες τα ανοιχτά περάσματά τους. Να ψάξεις να βρεις τι κρύβεται πίσω από τους μικρούς και μεγάλους συμβολισμούς τους . Κάπου υπάρχει πέτρα και ιδιότροπα λουλούδια. Και υπάρχει και ήλιος και γαλάζια θάλασσα στο δείλι. Είναι αλήθεια, το στοιχείο του συμβολισμού, βρίθει στο σύνολο των έργων της Biagini ενώ και τα ίδια αρχιτεκτονήματα ενέχουν συμβολισμό. Άλλοτε παραπέμπουν σε ελλαδικά, νησιώτικα συμπλέγματα ή αρχαία ανάκτορα. Άλλοτε σε ψηλούς, κυλινδρικούς πύργους, αρχοντικούς, μιας αλλοτινής εποχής. Σε γειτονιές ή κωνικά οχυρά. Στοιχεία της φύσης τα συντροφεύουν. Ουρανοί, δέντρα, πουλιά.
Και σε όλα αυτά, ο άνθρωπος είναι απών.
Ανθρώπινες φιγούρες βρίσκουμε σε μια δεύτερη ενότητα έργων της, που παρουσιάζονται στην έκθεση. Πρόκειται για προσωπογραφίες τοποθετημένες σε αρχιτεκτονικά περιβάλλοντα, αλλού περισσότερο προσδιορισμένα(δωμάτια, χώροι) και άλλοτε τοποθετημένα σε φόντο αφαιρετικό, που συγκροτείται από τα διάφορα, γεωμετρικά μοτίβα. Τα πρόσωπα έχουν αποδοθεί σύμφωνα με μια προσωπική εικαστική γραφή, με τον ρεαλισμό τους να διαστρεβλώνεται. Κυρίαρχο σημείο σε όλες τις μορφές είναι η έκφρασή τους καθώς και το βλέμμα τους. Με τα μάτια υγρά και με σοβαρή έκφραση, κοιτούν τον θεατή ή κάπου αλλού. Κάπου ψηλά. Σαν σιωπηρά, βυθισμένα στα μέσα τους, δείχνουν να οραματίζονται ή σαν να θέλουν να δραπετεύσουν από το παρόν τους, στη χώρα των ονείρων τους. Νικολένα Καλαϊτζάκη, Ιστορικός Τέχνης

Η ιστοσελίδα μου είναι: www.martabiagini.gr

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
2000 -. «Ημερολόγιο της ψυχής»-Αίθουσα Σύγχρονης Τέχνης Θεόφιλος, Αθήνα.
2000 - «Πέρα από τα μονοπάτια…μέσα» Galleria d’Arte. Puccini Φλωρεντία.
2002 - Έκθεση εμπνευσμένη από την ιταλική φιλολογία -.Αίθουσα Σύγχρονης Τέχνης Θεόφιλος- Αθήνα.
2005 - Έκθεση σε τρεις ενότητες 1) Πρόσωπα και ασυνείδητο,
2) Μορφές ,3) Παιδικός κόσμος. -.Αίθουσα σύγχρονης Τέχνης Θεόφιλος- Αθήνα.
2006 - «Τα καπέλα» -Χώρος Τέχνης William James- Αθήνα
2008 – Έκθεση σε τρεις ενότητες 1)Ερωτήματα-2) Ο προορισμός-3) Αιωρούμενα - Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γ.Καρύδης»- Φιλοθέη
2011- « …ενδοχώρα» - ART ZONE42 GALLERY – Αθήνα
2012 - « Διαδρομές»- Εικαστικός Κεντρο Τρικάλων- Τρίκαλα
2014 - «Ρίζες»- Γκαλερί Χρυσόθεμις- Χαλάνδρι
2017- «Έκθεση σε τρείς ενότητες :1) Η γη της θάλασσας 2) Η Οδύνη 3) Παράξενο και Μαγεία- Γκαλερί Χρυσόθεμις - Χαλάνδρι
2018 - “ Χώροι του Νου”- Chili Art Gallery”- Θησείο Αθήνα


Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 7.30μμ και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018.


Chili Art Gallery
Δημοφώντος 13-15,Θησείο, Αθήνα
Τηλ. 210 7292564 – 6936755599 www.chiliart.gr, info@chiliart.gr

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.30-18.00, Σάββατο 11-15.00, Κυριακή κλειστά.
ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός, ΗΣΑΠ ΘησείοMarta Biagini

Πηγή:Chili Art Gallery www.chiliart.gr

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΔΕΝΗΣ

Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου
Έκθεση: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΔΕΝΗΣ: Ζωγραφική
Εγκαίνια: Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 στις 20:00
Η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου θα ξεκινήσει, όπως κάθε χρόνο, την νέα εικαστική σεζόν με παρουσίαση έργων της Συλλογής.
Εφέτος τιμά τον ζωγράφο Μιχάλη Μαδένη.
Με ιδιαίτερη χαρά οργάνωσε και παρουσιάζει την έκθεση ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΔΕΝΗΣ: Ζωγραφική, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή. Η έκθεση περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό έργων του ζωγράφου που ανήκουν στην Συλλογή Βογιατζόγλου. Πρόκειται για μια ενότητα έργων με κυρίαρχη την ανθρώπινη φιγούρα, μια συνομιλία του ζωγράφου με τον εαυτό του. Τα περισσότερα έργα φιλοτεχνήθηκαν πριν από 25 περίπου χρόνια και θα εκτεθούν για πρώτη φορά.
Ο Μάνος Στεφανίδης στο κείμενό του «Η ζωγραφική ως δισδιάστατο θέατρο», για τον κατάλογο της έκθεσης, αναφέρει: «Τα εκατοντάδες μικρά και μεγάλα σχέδια του Μαδένη που ο Βογιατζόγλου συγκεντρώνει μεθοδικά επί μιαν εικοσαετία, αποδεικνύονται σήμερα απολύτως ολοκληρωμένα έργα. Επιπλέον αποτελούν σπουδαίο μάθημα για τους νεότερους. Ότι δηλαδή τα πάντα (πρέπει να) ξεκινούν από το σχέδιο. Και ότι το σχέδιο, είτε είναι τυχαίο σκαρίφημα, είτε γρήγορο γράφημα, είτε σύνθεση-μακέτα, διαθέτει αυτάρκη γοητεία» .... και σε άλλο σημείο: «Επιπλέον, επιχειρώντας προσωπικές αναγνώσεις των παλιών δασκάλων, στα ακρυλικά και τα μελάνια του, υποδύεται ανάλογους ρόλους ώστε να κατανοήσει τη δική του θέση στην τέχνη και την ιστορία της. Εδώ η ζωγραφική λειτουργεί με όρους θεάτρου. Παίζει δηλαδή την περσόνα του Φάλσταφ, του Ιάγου, του Ρωμαίου, του Ιαβέρη, του Ριγκολέτο ή του Σάυλωκ. Είναι βέβαια αυτός έχοντας όμως αφομοιώσει ολόκληρη την ενέργεια της δυτικής τέχνης. Μαζί με την μυθολογία της»
Την έκθεση συνοδεύει πολυσέλιδος κατάλογος με κείμενα Γιώργου Βογιατζόγλου, Μάνου Στεφανίδη, Νίκου Αλ. Μηλιώνη και Χρίστου Χριστοφή.
Ο Μιχάλης Μαδένης γεννήθηκε στην Κομοτινή το 1960. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1985-1990) με δασκάλους τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη στο προκαταρκτικό έτος και στη συνέχεια τον Παναγιώτη Τέτση, από το εργαστήριο του οποίου αποφοίτησε με άριστα. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές, ένα χρόνο με υποτροφία του Ολλανδικού κράτους και δύο χρόνια με υποτροφία του ΙΚΥ, στην Ελεύθερη Ακαδημία Τεχνών της Χάγης με δάσκαλο τον Bob Bonies, όπου και αρίστευσε. Παρουσίασε τη δουλειά του σε 15 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετείχε μέχρι σήμερα σε 150, περίπου, ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Διάρκεια έκθεσης: 8 Οκτωβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Πεμ.-Παρ. 11πμ – 7μμ, Σαβ. 11πμ – 3μμ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ελ. Βενιζέλου 63, Ν. Ιωνία, Τ: 2102710472, Ε: info@vogiatzogloucollection.gr
Πηγή: https://www.vogiatzogloucollection.gr/

Προμηθέας 2.0 ομαδική έκθεση

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στις 19:30, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Προμηθέας 2.0. (ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική, εγκαταστάσεις, νέα μέσα, video art). Οι 35 καλλιτέχνες που συμμετέχουν προσεγγίζουν ερωτήματα και προβληματισμούς, όπως: Πώς ο ποιητικός λόγος συναντιέται με το ψηφίο; Είναι δύναμη απελευθέρωσης ή περιορισμός η ανάπτυξη της τεχνο-επιστήμης; Η επιτάχυνση της διάχυσης της πληροφορίας συμβάλει στην καλύτερη επικοινωνία και την αλληλοκατανόηση; Πώς προσφέρεται η γνώση και το φως; Υπάρχει ο Προμηθέας του σήμερα; Είναι «Δεσμώτης»;Τίνος;

Συμμετέχουν:

Βασιλική Αντωνοπούλου, Κατερίνα Αντωνοπούλου, Χρύσα Βαλσαμάκη, Σίμης Γκατένιο, Νίκος Γιαβρόπουλος, Δήμητρα Δημοπούλου, Αγγελική Δουβέρη, Μιχάλης Καλλιμόπουλος,Εύα Καλογηροπούλου, Νατάσσα Κοτσάμπαση, Μάρω Κουρή, Δήμητρα Κουστερίδου, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μαρίνα Μαλτέζου, Αντρέας Μαράτος, Αναστάσης Παναγής Μελέτης, Αίμη Μελετίου, Ελένη Μουζακίτη, Νίκος Μόσχος, Μάρια Μπαχά, Στράτος Μπιχάκης, Μάρκος Μπλάτσιος, Ισμήνη Μπονάτσου, Κώστας Ντάφλος, Αγγελική Ξηρόκωστα, Νίκος Παπαδημητρίου, Αφροδίτη Παπαδουλή, Μαρία Πάστρα, Μάριος Παύλου, ΆνταΠετρανάκη, Μαρία Σεβαστάκη, Φοίβος Σοφοικίτης, Μάρθα Τσιάρα, Βούλα Φερεντίνου, Θοδωρής Χρυσικός.

H ιστορικός τέχνης Νικόλ Λεβέντη σχολιάζει στον κατάλογο της έκθεσης: «Ξεκινώντας από τη φωτιά ως αρχετυπικό σύμβολο του πολιτισμού, οι καλλιτέχνες προσεγγίζουν το θέμα αναζητώντας σύγχρονες, προμηθεϊκής φύσης φιγούρες ή νοήματα συχνά στην εποχή του διαδικτύου. Μέσα από τα έργα τους προκύπτουν ζητήματα επανάστασης, ελευθερίας, αυτοτιμωρίας και αυτοκαταστροφής, γνώσης και [υπέρ]πληροφόρησης, διαχείρισης της τεχνολογίας και του διαδικτύου».

Επιμέλεια: Καλλιόπη Λιαδή, καλλιτεχνική σύμβουλος του Προγράμματος.

Διάρκεια: Τρίτη 2 - Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά (και Σαββατοκύριακα) 18:00-22:00.*

Η έκθεση Προμηθέας 2.0 εντάσσεται στο Kαλλιτεχνικό και Ερευνητικό Πρόγραμμα Tragedy 2.0_Athens 2018. Αποτελεί μέρος των δράσεων του Θεσμού «Αρχαίο Δράμα: Διεπιστημονικές και Δια-καλλιτεχνικές Προσεγγίσεις» που επιχειρεί «παράδοξες» συνέργειες τεχνών και επιστήμης, στοχεύοντας να ενδυναμώσει και να εμπλουτίσει την σύγχρονη πρόσληψη του Αρχαίου Δράματος, μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες στον 21ο αιώνα.

Η φετινή διοργάνωση, στο πλαίσιο της Πράξης «Καθιέρωση και Προβολή Διεθνών Θεσμών Σύγχρονου Πολιτισμού στην Αττική» που σχεδίασε και υλοποιεί το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, έχει ως τίτλο «Αρχαίο Δράμα και Ψηφιακή Εποχή».

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου:
Συμμετοχή στη Νύχτα Πολιτισμού του Athens Culture Netμε δράσεις έως τις 02.00 της επομένης.

*5 Οκτωβρίου - Νύχτα Πολιτισμού

Η έκθεση Προμηθέας 2.0 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στη Νύχτα Πολιτισμού του Athens Culture Net, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων.

Τη συγκεκριμένη βραδιά,η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 02:00 της επομένης.Συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα είναι παρόντες από τις 22:00 ως 24:00 για να μιλήσουν με τους επισκέπτες για το έργο τους.
Θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:
22:00 " N0de" - Οπτικοακουστική εγκατάσταση-παρουσίαση του Στράτου Μπιχάκη - Αίθουσα: Blackbox
24:00 "Με αφορμή τον Προμηθέα" - Μεταμεσονύκτια δημιουργική περιήγηση στην έκθεση από την ιστορικό τέχνης Νικόλ Λεβέντη και την επιμελήτρια της έκθεσης Καλλιόπη Λιαδή.

Πηγή:
Michael Cacoyannis Foundation: Cultural Centre promoting outstanding performing arts: Theatre/Dance/Film/Music/Art www.mcf.gr

206 Piraeus str - Πειραιώς 206
Ταύρος Αττικής

Και ύστερα, ήρθαν τα δέντρα

To TAF/ the art foundation φιλοξενεί με ιδιαίτερη χαρά την ομαδική έκθεση ‘Και ύστερα, ήρθαν τα δέντρα’, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 6 Οκτωβρίου. Η έκθεση παρουσιάζει έργα κόμικς και εικονογράφησης 70 δημιουργών με στόχο την ενίσχυση των πυροπαθών της 23ης Ιουλίου.

Κείμενο των επιμελητών:
"Δεν υπάρχουν πολλές λέξεις που να μπορούν να χωρέσουν ή να περιγράψουν αυτό που έγινε στο Μάτι, στην Κινέτα, στη Ραφήνα. Αν δεν το ζήσεις δε μπορείς να το νιώσεις.
Ακόμα κι αν έχει ήδη γίνει δουλειά για την απάλυνση της κατάστασης των πληγέντων, υπάρχουν ανάγκες.
Δεν είναι κάτι που πέρασε αλλά κάτι που ακόμα χρειάζεται δουλειά για να αποκατασταθεί.

Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να στήσουμε αυτή την έκθεση. Πρωτίστως για τη συλλογή χρημάτων που θα προσφέρουν άμεση ανακούφιση σε αυτούς που την έχουν ανάγκη, αλλά και γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να διατηρούμε την αισιοδοξία. Όχι σε κάποια γενική ιδέα αλλά σε ό,τι μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί.
Διαλέξαμε ως θέμα της έκθεσης το δέντρο. Όχι μόνο για τις προεκτάσεις που φέρει σε σχέση με το ίδιο το συμβάν αλλά γιατί θέλουμε να επιμείνουμε στην επόμενη μέρα. Εκεί που υπήρχαν δέντρα τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Όμως εκεί ακριβώς είναι που πρέπει να παρέμβουμε.
Έχουμε δουλέψει όλοι μαζί και έχουμε συγκεντρώσει μια σειρά έργων μοναδικά φτιαγμένων γι΄αυτό το σκοπό. Από καλλιτέχνες που θαυμάζουμε και που αμέσως δέχτηκαν να συμμετάσχουν. Ο τελευταίος ρόλος μένει στο
θεατή.

Δε θέλουμε να κάνουμε επικαιρότητα, να δώσουμε πολιτικές προεκτάσεις.
Δε θέλουμε να διορθώσουμε αυτά που δε μπορούν να διορθωθούν. Θέλουμε απλώς να βοηθήσουμε. ‘Ολη η παραγωγή της έκθεσης έχει γίνει μέσω χορηγιών και οι τιμές τόσο για τον κατάλογο όσο και στα αντίτυπα των έργων θα διατηρηθούν χαμηλά, ούτως ώστε να μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει."

Τα έσοδα θα διαχειριστούν απευθείας απεσταλμένοι των φορέων: Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, Χαμόγελο του παιδιού & Γιατροί του Κόσμου

Επιμέλεια: Κώστας Ζησιμόπουλος & Μαργαρίτα Τρίστη

Συμμετέχουν:
Μιχάλης Κουντούρης
Πέτρος Ζερβός
Σπύρος Δερβενιώτης
Τάσος Αναστασίου
Soloup
Πέτρος Μπουλούμπασης
Σοφία Τουλιάτου
Αντώνης Βαβαγιάννης
Λουίζα Καραγεωργίου
Χριστίνα Νεοφώτιστου
Θανάσης Πέτρου
Κώστας Κυριακάκης
Δημήτρης Πανταζής
Δημήτρης Χήρας
Ηλίας Κυριαζής
Σταύρος Κιουτσιούκης
Γιώργος Γιάκος
Ελένη Μπάστα
Δημήτρης Κολέτσης
Ολυμπία Λιόνη
Gotza
PIY screen printers
Πέτρος Βούλγαρης
Βιργινία Μουγκολιά
Φώτης Βάρθης
Δημήτρης Κανελόπουλος
Κωστής Θεοχάρης
Έφη Θεοδωροπούλου
Tasmar
Αλεξία Οθωναίου
Σμαράγδα Μαγκού
Θανάσης Πετρόπουλος
Θάνος Τσίλης
Γιάννης Rubus Ρουμπούλιας
Bewild
Μάνθος Στεργίου
Πέτρος Χριστούλιας
Γιάννης Καλαϊτζής (με την άδεια των διαχειριστών του αρχείου του εκλιπόντος)
Γιώργος Γκουνέζος
Fuzz Ink
Σταύρος Δάμος
Βαγγέλης Ματζίρης & Αβραάμ Κάουα
Tind
Γιώργος Γούσης
Δημήτρης Καραΐσκος
Κωστής Τζωρτζακάκης
Αποστόλης Ιωάννου
Σωτήρης Παπατραγιάννης
Κωστής Παπαθεοδώρου
Δημήτρης Νιάβης
Caparo design crew
Ηλίας Γιαννόπουλος
Βασίλης Γεωργίου
K2 design
Στέφανος Ρόκος
Χάρης Τσέβης
Γιάννης Καρλόπουλος
Ιφιγένεια Καμπέρη
Typical
Μάρια Μπαχά
MnP
Κωνσταντίνα Πολυτίμη
Σπύρος Ορνεράκης
Δημήτρης Παπάζογλου
Mike Κάρολος
Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος
Μαρίνα Δημοπούλου
Βασίλης Μαρματάκης
Χάρης Λαγκούσης
Τζωρτζίνα Μαλαβάζου

Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, 20.30
Διάρκεια έκθεσης: 04-06.10.2018
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Σάββατο: 12.00-21.00
Διεύθυνση: Νορμανού 5, 105 55 Μοναστηράκι

Είσοδος ελεύθερη
Πηγή:www.theartfoundation.gr

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Πρακτικό Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου



To FILMSCHOOL.GR σε συνεργασία με την ART SYNDICATE παρουσιάζουν στο BOOZE COOPERATIVA ένα σεμινάριο Σκηνοθεσίας-μύηση στην τέχνη του Κινηματογράφου.

Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να εντρυφήσει στη σκηνοθεσία του Κινηματογράφου, πρώτα σε θεωρητικό επίπεδο όσον αφορά στην αποδόμηση και κατανόηση της γλώσσας του Κινηματογράφου και ύστερα σε πρακτικό επίπεδο, με τον κάθε μαθητή να  σκηνοθετεί μια μικρού μήκους ταινία και τρία κινηματογραφικά πρότζεκτ κατά την διάρκεια του έτους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και απόφοιτους κινηματογραφικών σχολών, σε ανθρώπους που ήδη εργάζονται στη βιομηχανία επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, σε ηθοποιούς που τους ενδιαφέρει να αναπτύξουν τη σκηνοθετική τους αντίληψη, αλλά και σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία πάνω στην κινηματογράφηση, καθώς η προσέγγιση και τα μαθήματα ξεκινούν με τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας.

Το σεμινάριο είναι 70% πρακτικό.
Ο κάθε μαθητής θα σκηνοθετήσει μια μικρού μήκους και τρία κινηματογραφικά πρότζεκτ

Εισηγητής σεμιναρίου: Χρήστος Πυθαράς


Συνεργάτες Masterclasses
Γιώργος Ζώης
Ιωάννα Μπολομύτη
Γιάννης Οικονομίδης
Μάκης Παπαδημητρίου
Αργύρης Παπαδημητρόπουλος
Αγγελική Παπούλια
Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου
Φίλιππος Τσίτος
Γιώργος Τσούργιαννης
Ελίνα Ψύκου

Workshops
Ευγένιος Διονυσόπουλος (Διεύθυνση Φωτογραφίας)
Νίκος Θωμάς (Κάμερα)
Κώστας Δαβελάς (Μοντάζ)
Γιάννης Γιαννακόπουλος (Ηχητικός Σχεδιασμός)

Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες 
θα έχουν σκηνοθετήσει:
  • Μια μικρού μήκους ταινία
  • Μια κινηματογραφική άσκηση: Το Μονοπλάνο
  • Ένα κινηματογραφικό project: Το Προσωπικό
  • Μια σκηνή στην τάξη στο πλαίσιο
  •  του directing workshop
  • Θα κληθούν να αναλάβουν τα πόστα 
  • του οπερατέρ, ηχολήπτς, βοηθού σκηνοθέτη 
  • και βοηθού παραγωγής σε σκηνές συμμαθητών τους

  • Θα έχουν παρακολουθήσει δέκα 
  • masterclasses με τους: 
α. Γιώργο Ζώη
β. Ιωάννα Μπολομύτη
γ. Γιάννη Οικονομίδη
δ. Μάκη Παπαδημητρίου
ε. Αργύρη Παπαδημητρόπουλο
στ. Αγγελική Παπούλια
ζ. Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου
η. Φίλιππο Τσίτο
θ. Γιώργο Τσούργιαννη
ι. Ελίνα Ψύκου                                                                    
  • Θα έχουν παρακολουθήσει τέσσερα
  •  πρακτικά workshops: 
α. Διεύθυνσης Φωτογραφίας με 
τον Ευγένιο Διονυσόπουλο (x2)

β. Κάμερας με τον Νίκο Θωμά
γ. Μοντάζ με τον Κώστα Δαβελά
δ. Ηχητικού Σχεδιασμού με 
τον Γιάννη Γιαννακόπουλο
  • Θα έχουν παρακολουθήσει 250 
  • προγραμματισμένες ώρες μαθήματος 
  • Προοπτική συμμετοχής στην παραγωγή
  •  μικρού και μεγάλου μήκους ταινιών 
  • και μουσικών βίντεο, εφόσον τρέξουν γυρίσματα
  •  από τους συντελεστές του σεμιναρίου

Έναρξη: 10 Νοεμβρίου 2018
Διάρκεια: 44 συναντήσεις / 250 ώρες
Περισσότερες πληροφορίες
www.filmschool.gr
/ 211 7051633 / 6974 867975

Εργαστήρι: Σουρεάλ Φωτογράφιση


Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 10 πμ
-
1μμ σε περιοχή της Αττικής
Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν τόσο αρχάριοι στη φωτογραφία
(όπου θα μάθουν μέσα σε λίγο χρόνο βασικά πράγματα για το φως, κάδρο,
σύνθεση,
σκηνοθεσία), όσο και προχωρημένοι κι επαγγελματίες φωτογράφοι που
μπορούν να έρθουν με τις δικές τους ιδέες...
Θα δουλέψουμε με φυσικό φως και ανακλαστήρες.
Θα υπάρχουν διάφορα αντικείμενα ώστε να δημιουργήσουμε τη σουρεαλιστική
σκηνή στο τοπίο. Το μοντέ
λο μας είναι έμπειρο και βοηθάει πολύ τους αρχάριους
όσο αφορά το ποζάρισμα και την έκφραση.
Εισηγητές: Δημήτρης Ρουστάνης, Μπάμπης Ντιρίντης
Επιμέλεια: Ανδρέας Κατσικούδης
Κόστος: 30 ευρώ
(για τους μαθητές των σεμιναρίων του Α. Κατσικούδη 25 ευρώ)
 
 
Κρατήσε
ις θέσεων και πληροφορίες: Δημήτρης Ρουστάνης,
dimitriscanon@hotmail.com , 697 2799787 , facebook: dimitris roystanis
σουρεάλ
Το σουρεαλιστικό, το παράξενο, το bizarre
. Λέγεται και για πρόσωπα, αλλά
πιο συχνά χαρακτηρίζει αλλόκοτες ή περίεργες καταστάσεις. Πηγή:
www.slang.gr


Ένα κείμενο για τον σουρεαλισμό του
Α. Κατσικούδη

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Wopart Lugano 2018 | art fair | 20 - 23 Σεπτεμβρίου | Λουγκάνο Ελβετία

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος , συμμετέχει στη διεθνή art fair Wopart Lugano 2018 στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Στο περίπτερο Ε15, πέντε Έλληνες καλλιτέχνες διεθνούς δραστηριότητας και φήμης συνθέτουν έναν χώρο εξαιρετικού εικαστικού ενδιαφέροντος, σε μια art fair στην οποία για πρώτη φορά συμμετέχει ελληνική γκαλερί. Οι Κωνσταντίνος Ξενάκης, Βένια Δημητρακοπούλου, Χρήστος Σανταμούρης, Θαλασσινή Δούμα και Χρήστος Γιαννάκος παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και φωτογραφίας αποκλειστικά σε χαρτί καθώς και εικαστικά χειροποίητα βιβλία.
Η Wopart Lugano 2018, είναι μία art fair που παρουσιάζει έργα τέχνης που αγγίζουν όλο το φάσμα από την κλασική μέχρι και τη σύγχρονη τέχνη, φιλοτεχνημένα αποκλειστικά σε χαρτί. Φέτος, συμμετέχουν 90 γκαλερί από 14 διαφορετικές χώρες δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον συνάντησης χώρων τέχνης, συλλεκτών και φιλότεχνων.

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τον ηλεκτρονικό μας κατάλογο με ενδεικτικές φωτογραφίες από τα έργα που θα παρουσιάσουμε.





Ben Fuog | Soneto

Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, 20:00 – 23:00 | αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος | Ζωγραφική
Διάρκεια έκθεσης: 13 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου


 Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος υποδέχεται τη νέα εικαστική σεζόν με την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αυστραλού καλλιτέχνη Ben Fuog με τίτλο Soneto”. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από προσωπικές εμπειρίες του καλλιτέχνη και αποτυπώνουν στιγμές της καθημερινής του ζωής και του περιβάλλοντος στο οποίο κινείται και δημιουργεί τα τελευταία χρόνια.
Η έκθεση είναι ένα άθροισμα εικόνων που προέκυψαν από τη δεκατετράμηνη παραμονή του Αυστραλού εικαστικού στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα. Τα έργα δημιουργήθηκαν ύστερα από παρατήρηση άλλοτε επισταμένη και άλλοτε φευγαλέα - του τόπου που από την πρώτη στιγμή τον “κέρδισε” και του κίνησε το καλλιτεχνικό και προσωπικό του ενδιαφέρον. Κατά τον Ben Fuog, η Ελλάδα είναι μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου και πολλές από τις εκθέσεις που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν είναι επικεντρωμένες στις εμπειρίες που απέκτησε εδώ.

ToSoneto” είναι η δεύτερη έκθεση του Ben Fuog στην Αθήνα και η πρώτη από όταν προκρίθηκε στον τελικό του πολύ σημαντικού Blake Prize στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Ο Ben έχει επίσης προκριθεί στα ημιτελικά του βραβείου the Doug Moran Portraiture στην Αυστραλία κατά τα τελευταία τρία έτη.
 
O Ben Fuog γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και τώρα ζει μεταξύ της Μελβούρνης και της Αθήνας. Σπούδασε Fine Arts (Ζωγραφική) στο RMIT (Royal Melbourne Institute of Technology), Graphic Design στο Swinburne University και Illustration στο Chisholm Institute. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές εκθέσεις και ομαδικές εκθέσεις σε πολλές πόλεις της Αυστραλίας, στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.


Info:
Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, 20:00-23:00
Διάρκεια: 13 Σεπτεμβρίου –6 Οκτωβρίου
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00-14:30 & 17:30-20:30, Τετάρτη, Σάββατο 11:00-16:00, Κυριακή, Δευτέρα κλειστά
Λεμπέση 4 και Μακρυγιάννη, Ακρόπολη,
www.technohoros.org, info@technohoros.org, τηλ.: 211 1823818