Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Έκθεση Χαρακτικής «Θαύμα Ιδέσθαι»


Από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, η Γκαλερί XOTARIS παρουσιάζει θεματική έκθεση χαρακτικής τμήμα της συλλογής που διαθέτει, με τίτλο: "Θαύμα Ιδέσθαι", υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Πολιτισμού «Παναγιώτης Γιαννάκος»।
Η Έκθεση περιλαμβάνει κυρίως χαλκογραφίες 32 καλλιτεχνών από Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Πολωνία. Πρωτοπαρουσιάστηκε στις Αρχάνες (Κρήτη) και μετά το ΙΜΚ τα έργα θα εκτεθούν σε Βελιγράδι, Βαρέζε (Ιταλία), Μινσκ και Αγία Πετρούπολη. Πολλά από τα έργα πωλούνται.

Το θέμα της έκθεσης είναι εμπνευσμένο από τα Ομηρικά Έπη, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, τα οποία έως και σήμερα εμπνέουν καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα έργα, που θα εκτεθούν, είναι παραγγελίες του Ιδρύματος Πολιτισμού «Παναγιώτης Γιαννάκος», σε μια προσπάθεια να δεθεί η τέχνη της χαρακτικής με την Ελληνική μυθολογία και να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την ανάδειξη και των δύο ταυτόχρονα.

Ο τίτλος της Έκθεσης "Θαύμα Ιδέσθαι" προέρχεται από την Οδύσσεια του Ομήρου και αφορά στο θαυμασμό του Οδυσσέα όταν αντίκρισε τις Νύμφες Ναϊάδες να υφαίνουν στους λίθινους αργαλειούς τους. Επιπλέον η έκθεση, με το συγκεκριμένο της θέμα, συνταιριάζει με την παρουσία του Πανεπιστήμιου Στάνφορντ στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης με την παράστασή του ¨Περιπλανήσεις του Οδυσσέα" τα σεμινάρια και τα εργαστήρια με αφορμή το ίδιο θέμα.

Info:

Δευτέρα 3 έως Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012
Έκθεση Χαρακτικής "Θαύμα Ιδέσθαι"
από την Γκαλερί XOTARIS
Εγκαίνια: Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20:30
Αίθουσες: Εκθεσιακοί χώροι 1ου & 2ου ορόφου
Ώρες Λειτουργίας 18:00 – 22:00 Δευ - Κυρ

Είσοδος Ελεύθερη

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου