Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Time Within Us


Διάρκεια έκθεσης: 27/01-16/05/10
Εγκαίνια έκθεσης: 26/01/10, 18:30

Το Istanbul Museum of Modern Art (Istanbul Modern), το Moscow House of Photography Museum και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνουν από κοινού μια μεγάλη έκθεση φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 15 καλλιτεχνών από την Τουρκία, τη Ρωσία και την Ελλάδα, στην οποία παρουσιάζονται 150 έργα.

Η έκθεση, που επιμελούνται για κάθε χώρα αντίστοιχα η Engin Ozendes (Επιμελήτρια των φωτογραφικών εκθέσεων της Istanbul Modern), η Olga Sviblova (Διευθύντρια του Μουσείου Φωτογραφίας της Μόσχας) και ο Βαγγέλης Ιωακειμίδης (Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης), θα παρουσιαστεί αρχικά στην Κωνσταντινούπολη στην Istanbul Modern, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Κωνσταντινούπολη 2010 - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των δύο φεστιβάλ φωτογραφίας στη Μόσχα και τη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, η έκθεση θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα στη Μόσχα στο πλαίσιο της International Photo biennale in Moscow (Μάρτιος 2010) και στη Θεσσαλονίκη (Απρίλιος 2010) στη PhotoBiennale 2010 / 21η Διεθνή Φωτογραφική Συνάντηση. Ο τίτλος «Time Within Us» έχει επιλεχθεί από την Engin Ozendes για την παρουσίαση της έκθεσης στην Κωνσταντινούπολη.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν από τις τρεις χώρες είναι οι: Χριστίνα Δημητριάδη, Στράτος Καλαφάτης, Πάνος Κοκκινιάς, Γιώργος Κορδάκης, Πάρις Πετρίδης, (Ελλάδα), Deniz Açikalin, Berk Bilgin, Burcu Göknar, Tolga Özgal, Yusuf Sevinçli (Τουρκία), Petr Lovigin, Ivan Mikhailov, Tim Parchikov, Natasha Pavlovskaya, Georgy Pervov (Ρωσία).

Το εγχείρημα αυτό δεν ισχυρίζεται ότι παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη άποψη της σύγχρονης φωτογραφικής σκηνής κάθε χώρας. Αντίθετα, επιχειρεί να φέρει πιο κοντά το κοινό στο έργο ορισμένων καταξιωμένων ή ανερχόμενων δημιουργών από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Ρωσία και να αναδείξει μερικές από τις σύγχρονες τάσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας στις τρεις αυτές χώρες.

Χώρος: Istanbul Modern (Meclis-i Mebusan Ave. Liman Isletmeleri
τηλ.: +90 212 334 73 00, Κωνσταντινούπολη)

www.istanbulmodern.org
www.mdf.ru
www.thmphoto.gr
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου