Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

“12 Νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες” IV


25/02/2010 - 10/03/2010
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Εφημερίδα "Αυγή" παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση "12 Νέοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες" IV, η οποία πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων "Μελίνα".

Οι 12 δημιουργοί που συγκροτούν την έκθεση αυτή, έχουν παρουσιάσει το έργο τους, επί ένα μήνα, ανάμεσα στα κείμενα των "Αναγνώσεων", του ενθέτου για το βιβλίο της Κυριακάτικης Αυγής, σε μια προσπάθεια που ονομάζεται "Ο ζωγράφος του μήνα".

Εγκαίνια: Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010, ώρα 19:30

Στους πίνακές τους αποτυπώνουν το πολύμορφο και πολυσχιδές λεξιλόγιο της εικαστικής γλώσσας, εν τη γενέσει του. Ισορροπούν ανάμεσα στο παρελθόν της έκφρασης του μοντέρνου και στο παρόν της ανατροπής του με νέα στοιχεία και σύγχρονες τεχνικές, μέσα από την υπέρβαση των ορίων των ειδών και τις δυνατότητες του αμοιβαίου εμπλουτισμού τους, ενώ αναδεικνύουν την παραγνωρισμένη μέχρι σήμερα στη χώρα μας τέχνη της χαρακτικής.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η Ιστορικός Τέχνης Λήδα Καζαντζάκη. Πολύ σημαντικές είναι επίσης σε αυτό το εικαστικό εγχείρημα η βοήθεια και η συμβολή καταξιωμένων δασκάλων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπως οι Γιάννης Βαλαβανίδης, Λεώνη Βιδάλη, Χρόνης Μπότσογλου, Μάριος Σπηλιόπουλος Αριστοτέλης Τζάκος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, στα εργαστήρια των οποίων έχουν φοιτήσει πολλοί από τους νέους δημιουργούς.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Νίκος Δεσεκόπουλος, Ιωάννα Δασκαλάκου, Τάνια Ζαχαριάδη, Τζουλιάνο Καγκλής, Ελένη Κάπρου, Γιάννης Κόλιος, Αφροδίτη Κροντήρη, Ανδριάνα Κώτση, Δημήτρης Μηλιώτης, Μυρτώ Μπελοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Φλοράνς Χρηστάκη.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10:00 - 20:00 και Κυριακή 10:00 - 14:00

Επικοινωνία:
210 3452150
Τόπος: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων "Μελίνα“
Πηγή:http://www.cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου